Home / SLOVENSKO / Situácia okolo pandémie je zložitá, podľa Hegera o tom svedčia aj rozdielne pohľady na jej riešenia

Situácia okolo pandémie je zložitá, podľa Hegera o tom svedčia aj rozdielne pohľady na jej riešenia

3.12.2021 (Webnoviny.sk) – Odlišné pohľady na riešenia súčasnej situácie v súvislosti s pandémiou sú podľa premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) prirodzeným následkom toho, že situácia je naozaj veľmi zložitá. Premiér to povedal po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Hlava štátu ho vo štvrtok 2. decembra poprosila, aby „prevzal zodpovednosť a vložil sa do riešenia problémov, ktoré sú príčinou slabého výsledku Slovenska v boji s pandémiou“. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa premiéra Ľubica Janíková.

Viac o téme: Koronavírus

Heger si však podobne ako prezidentka myslí, že koalícia by mala postupovať v prípade pandémie spoločne a nachádzať stanoviská s nižšou intenzitou konfliktov, čo dokonca platí aj pre opozíciu. „Premiér v tejto súvislosti vyzýva opozíciu, aby prestala pri téme COVIDu bojovať s vládou, ale pridala sa zachraňovať životy,“ zdôraznila premiérova hovorkyňa.

Podľa Hegera je dnes nevyhnutné prinášať jednotu a zmierňovať napätie v spoločnosti, v čom zohrávajú ústavní činitelia kľúčovú rolu.

Viac k témam: Bezpečnostné opatrenia, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Situácia okolo pandémie je zložitá, podľa Hegera o tom svedčia aj rozdielne pohľady na jej riešenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čaputová: Členstvo v NATO nám poskytuje bezpečnostné garancie na takej úrovni, aké by Slovensko nebolo schopné dosiahnuť samé (video)

Zuzana Čaputová pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenska do NATO navštívila Styčný tím pre integráciu síl NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *