Home / SVET / Portugalsko pristupuje k prísnejším protipandemickým opatreniam aj napriek nízkemu počtu nákaz

Portugalsko pristupuje k prísnejším protipandemickým opatreniam aj napriek nízkemu počtu nákaz

2.12.2021 (Webnoviny.sk) – Portugalsko sprísnilo predpisy pre vstup do krajiny a prikázalo nosenie rúšok v uzavretých priestoroch. V krajine, ktorá má jednu z najvyšších zaočkovaností v Európe, totiž od stredy platí stav núdze. Vyhlásenie krízovej situácie poskytuje vláde zákonné oprávnenie uvaliť prísnejšie opatrenia bez súhlasu parlamentu.

Rúška sú teraz v Portugalsku povinné v uzavretých verejných priestoroch. Pred vstupom do reštaurácií, kín, telocviční a hotelov je potrebné predložiť doklad o vakcinácii. Nočné kluby, nemocnice, domovy dôchodcov a športové podujatia musia od návštevníkov vyžadovať negatívny test na koronavírus, aj keď sú zaočkovaní.

Viac o téme: Koronavírus

Na základe nových pravidiel väčšina ľudí prichádzajúcich do Portugalska musí na letiskách, v prístavoch a na pozemných hraniciach predložiť negatívny výsledok testu na koronavírus.

Odborníci sú presvedčení, že miera zaočkovanosti v Portugalsku, ktorá je na úrovni 87 percent a patrí k najvyšším na svete, chráni krajinu pred silnou vlnou infekcií, ktorú zažívajú niektoré iné európske štáty. Avšak počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 od septembra rastie aj v Portugalsku.

V utorok úrady krajiny nahlásili 2 907 nových infekcií a 15 úmrtí. Portugalsko okrem toho potvrdilo aj prítomnosť nového variantu koronavírusu omikron. Zistili ho u členov profesionálneho futbalového klubu a u zdravotníka, ktorý s nimi bol v kontakte.

Viac k témam: Koronavírus, Mutácia koronavírusu, Ochrana pred koronavírusom, Ochranné rúška, Očkovanie proti koronavírusu, Pandemické opatrenia, Stav núdze
Zdroj: Webnoviny.sk – Portugalsko pristupuje k prísnejším protipandemickým opatreniam aj napriek nízkemu počtu nákaz © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev použil na poškodenie Krymského mosta raketové palivo, ruské vyšetrovanie odhalilo detaily predminuloročnej akcie 

Výbuch spôsobil čiastočné zrútenie mosta, pričom poškodil dôležitú zásobovaciu tepnu ruských vojsk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *