Home / SVET / Scholz podporí povinné očkovanie všetkých Nemcov, poslancom odporúča počúvať vlastné svedomie

Scholz podporí povinné očkovanie všetkých Nemcov, poslancom odporúča počúvať vlastné svedomie

1.12.2021 (Webnoviny.sk) – Designovaný nemecký kancelár Olaf Scholz uviedol, že podporí návrh na povinné očkovanie všetkých obyvateľov krajiny v budúcom roku.

Poslanci by však podľa jeho slov mali hlasovať podľa svojho svedomia. Scholz, ktorého Sociálnodemokratická strana Nemecka (SPD) v septembri tesne zvíťazila v parlamentných voľbách, by sa mal úradu ujať na budúci týždeň.

Obmedzenie divákov v hľadiskách

Scholz, odchádzajúca kancelárka Angela Merkelová a predsedovia vlád 16 spolkových krajín v utorok počas konferenčného rozhovoru diskutovali o nových opatreniach s cieľom zabrzdiť šírenie koronavírusu.

Viac o téme: Koronavírus

Má k nim patriť zákaz návštev obchodov pre nevakcinovaných ľudí a obmedzenie počtu návštevníkov na futbalových zápasoch a tiež možné kroky k povinnému očkovaniu všetkých obyvateľov krajiny. Opatrenia však musia schváliť na ďalšom rokovaní, ktoré bude vo štvrtok.

Všeobecná povinnosť

„Otvoríme cestu pre rozhodnutie členov parlamentu o všeobecnej povinnosti dať sa zaočkovať, ktorá nadobudne platnosť na budúci rok, vo februári alebo v marci a na ktorú by sa všetci mali pripraviť,“ povedal Scholz.

„Ja budem hlasovať za takýto zákon,“ dodal. Úplne zaočkovaných je v súčasnosti 68,5 percenta 83-miliónovej populácie Nemecka, ale je to menej ako minimálna hranica 75 percent, ktorú chcela vláda dosiahnuť.

Viac k témam: Bezpečnostné opatrenia, Koronavírus, Pandémia, Povinné očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Scholz podporí povinné očkovanie všetkých Nemcov, poslancom odporúča počúvať vlastné svedomie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nemecko dodá Ukrajine v najbližších dňoch 10-tisíc kusov munície. Je to prvá z troch etáp pomoci

Povedal to v rozhovore s vysielateľom DW šéf situačného centra Bundeswehru pre Ukrajinu generál Christian Freuding.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *