Home / SLOVENSKO / Poslancov v Trenčíne opäť čaká hlasovanie o zákaze hazardu, v septembri chýbal jediný hlas

Poslancov v Trenčíne opäť čaká hlasovanie o zákaze hazardu, v septembri chýbal jediný hlas

1.12.2021 (Webnoviny.sk) – Po desiatich týždňoch sa na rokovanie trenčianskeho mestského zastupiteľstva opätovne vracia návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o zákaze umiestnenia herní a kasín na území mesta Trenčín. Mestskí poslanci v stredu 1. decembra rozhodnú o tom, či Trenčín bude nasledovať príklad troch krajských miest – Bratislavy, Nitry a Prešova, kde hazard celoplošne zakázali.

Na septembrovom rokovaní mestského zastupiteľstva chýbal na prijatie VZN jediný hlas. Návrh opätovne predkladá poslanec Peter Hošták. „Ak je v meste veľkosti Trenčína 21 herní a vklady hráčov presiahli v covidovom roku 2020 sumu 18,5 milióna eur, tak niečo nie je v poriadku. Herne nepatria do mesta a na sídliská, a to hovorí nielen zdravý rozum, ale aj vedecké štúdie skúmajúce vplyv dostupností herní na prevelanciu hráčskych závislosti,“ vysvetlil svoju motiváciu na opätovné predloženie návrhu VZN Hošták.

Z 21 prítomných poslancov hlasovali v septembri proti úplnému zákazu hazardu iba traja, ďalší traja sa však hlasovania zdržali a rovnako traja nehlasovali. „V septembri chýbal jeden hlas a predložené VZN by bolo schválené. V tejto situácii cítime zodpovednosť aj nádej. Kľúč k riešeniu tejto situácie je v srdciach poslancov. My sa na tieto dvere snažíme klopať, ale zatiaľ neviem predpovedať, či úspešne,“ dodal Hošták.

Viac k témam: Zákaz hazardu
Zdroj: Webnoviny.sk – Poslancov v Trenčíne opäť čaká hlasovanie o zákaze hazardu, v septembri chýbal jediný hlas © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *