Home / šport / Ostatné športy / Slovenské hádzanárky dostali lekciu od vicemajsteriek sveta, so Španielkami vysoko prehrali

Slovenské hádzanárky dostali lekciu od vicemajsteriek sveta, so Španielkami vysoko prehrali

27.11.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenskej reprezentácii žien v hádzanej nevyšiel vstup do turnaja v Španielsku, ktorý je pre ňu generálkou na majstrovstvá sveta. Zverenky trénera Pavla Streichera v piatok večer prehrali s domácimi Španielkami vysoko 15:35, s úradujúcimi vicemajsterkami sveta nedokázali držať krok počas celého duelu.

Hra im nefungovala od prvých sekúnd

Už po prvom polčase prehrávali Slovenky dvojciferným rozdielom 8:19, po zmene strán sa obraz hry nezmenil a náskok domácich sa ešte zvyšoval.

Od prvej sekundy nám nefungovalo nič z toho, čo sme chceli hrať. Začínalo to hrou v defenzíve a veľké problémy nám v útoku robila ofenzívna obrana súpera. Navyše, ak sme sa aj dostali do šancí, tak sme ich vinou zlej efektivity nedokázali využiť, a tak bol z toho obrovský rozdiel v skóre. Každý z nás si je vedomý, že vieme hrať lepšiu hádzanú, ako sme predviedli. Našou úlohou je urobiť všetko pre to, aby sme sa proti silnému Nemecku prezentovali v oveľa lepšom svetle,“ zhodnotil tréner Streicher podľa oficiálneho webu Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Šanca na reparát proti Nemecku

Iba 15 strelených gólov je pre slovenský tím zlá vizitka. Najlepšími strelkyňami výberu SR boli trojgólové Réka Bíziková a Nikoleta Trúnková. Šancu na reparát majú slovenské hráčky už v sobotu, keď od 16.00 h hrajú proti Nemkám, ktoré v piatok zdolali Poľky 31:27.

Nemecké hádzanárky budú súperkami Sloveniek aj v základnej skupine na svetovom šampionáte. S turnajom sa rozlúčia v nedeľu duelom proti Poľkám od 11.00 h.

Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenské hádzanárky dostali lekciu od vicemajsteriek sveta, so Španielkami vysoko prehrali © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *