Home / EKONOMIKA / Zdravotníctvo / Lockdown nie je dlhodobá cesta, Slovensko potrebuje zvýšiť zaočkovanosť o 30 percent

Lockdown nie je dlhodobá cesta, Slovensko potrebuje zvýšiť zaočkovanosť o 30 percent

25.11.2021 (Webnoviny.sk) – Potrebujeme zvýšiť zaočkovanosť proti ochoreniu COVID-19 o 30 percent. Uviedla to v mene konzília odborníkov na pravidelnej tlačovej konferencii k epidemickej situácii primárka Kliniky infektológie a geografickej medicíny Univerzitnej nemocnice Bratislava – Kramáre Alena Koščálová.

Viac o téme: Koronavírus

Dodala, že lockdown nie je cesta, po ktorej chceme ísť dlhodobo. Ide len o krajné a dočasné riešenie. Jediným nástrojom, ktorý nás podľa jej slov vyvedie z pandémie, je očkovanie.

Viac o téme: Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku

„Lockdownom sledujeme výrazné obmedzenie mobility a limitáciu sociálnych kontaktov na nevyhnutné minimum. Cieľom opatrení je, aby sa spomalilo šírenie vírusu a potom následne s odstupom sa postupne znížil aj nápor na nemocnice, ktorý však nepríde hneď,” doplnila Koščálová.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Lockdown nie je dlhodobá cesta, Slovensko potrebuje zvýšiť zaočkovanosť o 30 percent © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budeme mať vážny problém, ak nepodporíme požiadavky zdravotníkov na zvyšovanie platov, varuje Čaputová

Minister Lengvarský prezidentke predostrel návrh na zvýšenie platov zdravotníckemu personálu ako aj lekárom a zdravotným sestrám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *