Home / SLOVENSKO / Obchodné centrá a ubytovacie zariadenia sa cez lockdown nezatvorili úplne

Obchodné centrá a ubytovacie zariadenia sa cez lockdown nezatvorili úplne

25.11.2021 (Webnoviny.sk) – Obchodné domy a ubytovacie zariadenia sa nezatvorili úplne, ich služby sú však značne obmedzené. Vyplýva to z vyhlášok, ktoré zverejnil Úrad verejného zdravotníctva SR.

Zákaz jesť v obchodnom centre

Konkrétne v obchodných centrách môžu byť otvorené iba esenciálne prevádzky, detské kútiky musia byť uzatvorené. Prístupné nesmú byť ani sedacie sekcie.

Viac o téme: Koronavírus

Platí tiež zákaz konzumácie jedál a nápojov v priestoroch obchodných domov, vrátane foodcourtov. Zákazníci si môžu jedlo kúpiť v prevádzkach verejného stravovania iba zabalené pre odber so sebou.

Obmedzené ubytovacie služby

Hotely a podobné služby krátkodobého ubytovania môžu fungovať iba pre účely krátkodobého ubytovania súvisiace s výkonom práce alebo podnikania či inej obdobnej činnosti, a tiež pre účely ubytovania súvisiace s návštevou zdravotníckeho zariadenia.

Aj keď služby môžu poskytovať len v režime OTP, platí zákaz konzumácie jedál a nápojov v spoločných priestoroch. Povolená je teda iba donáška do izby zákazníka. Tieto obmedzenia sa nevzťahujú na služby dlhodobého a karanténneho ubytovania.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Lockdown, Pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Obchodné centrá a ubytovacie zariadenia sa cez lockdown nezatvorili úplne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gorenje prináša už 74 rokov jednoduchší život!

Jednoduchší, príjemnejší a menej komplikovaný život s každým výrobkom Gorenje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *