Home / SLOVENSKO / Žilina zrušila vianočný ambulantný predaj, mal nahradiť tradičné trhy

Žilina zrušila vianočný ambulantný predaj, mal nahradiť tradičné trhy

25.11.2021 (Webnoviny.sk) – Aktuálna epidemická situácia a minimálne dvojtýždňový zákaz vychádzania nedovolia v Žiline uskutočniť ani vianočný ambulantný predaj, ktorým žilinská radnica chcela pôvodne nahradiť tradičné vianočné trhy. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Viac o téme: Koronavírus

Stánky s ambulantným predajom vianočných nápojov, remeselných a potravinových výrobkov mali ponúkať svoj sortiment na Mariánskom námestí a na Námestí Andreja Hlinku od 1. do 22. decembra.

„Po veľkom zvážení sme vyhodnotili, že v dnešnej atmosfére bude lepšie, keď sa nebude konať ambulantný predaj, ktorý je považovaný v zmysle vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR za hromadné podujatie. Verím, že na budúci rok bude situácia iná a že vianočné trhy prebehnú v plnom formáte tak, ako sme si ich pamätali z obdobia pred vypuknutím pandémie koronavírusu,“ poznamenal žilinský primátor Peter Fiabáne.

V uliciach Žiliny však nebude chýbať tradičná vianočná výzdoba. „Ústredný mestský vianočný stromček je tradične umiestnený na Mariánskom námestí. Mestu 13-metrovú jedľu srienistú darovali manželia Marián a Monika Suchomelovci z Horného Hričova,“ doplnil Miškovčík.

Viac k témam: COVID-19, Vianočné trhy, vianočný ambulantný predaj
Zdroj: Webnoviny.sk – Žilina zrušila vianočný ambulantný predaj, mal nahradiť tradičné trhy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *