Home / EKONOMIKA / Mestá na severe Talianska vstúpili čo čiastkového lockdownu, snažia sa zachrániť zimnú turistickú sezónu

Mestá na severe Talianska vstúpili čo čiastkového lockdownu, snažia sa zachrániť zimnú turistickú sezónu

24.11.2021 (Webnoviny.sk) – Dvadsať menších miest v autonómnej provincii Južné Tirolsko v severnom Taliansku vstúpilo v stredu do čiastkového lockdownu.

Tamojšie úrady chcú týmto rozhodnutím obmedziť narastajúci počet prípadov ochorenia COVID-19 a zachrániť zimnú turistickú sezónu v jednej z najmenej zaočkovaných oblastí Talianska.

Voľnomyšlienkársky región

Medzi obmedzenia v mestách severne od Bolzana patrí zatvorenie barov a reštaurácií po 18:00, nočný zákaz vychádzania od 20:00 do 5:00 a povinnosť nosiť vo verejnej doprave respirátor typu FFP2.

Autonómna nemecky hovoriaca provincia v Dolomitoch hraničí s Rakúskom, kde v pondelok začal platiť celoštátny lockdown. Tento región sa počas pandémie koronavírusu dlhodobo vyznačuje voľnomyšlienkárstvom.

Južné Tirolsko patrí medzi najmenej zaočkované oblasti Talianska, keďže za národným priemerom zaostáva o 5 až 10 percent, hlavne v mladších vekových skupinách.

Nechcú celoplošný lockdown

Guvernér Arno Kompatscher vyhlásil, že obmedzenia budú platiť minimálne do 7. decembra v snahe zabrániť celoplošnému lockdownu a zachrániť životne dôležitý lyžiarsky segment cestovného ruchu, ktorý pre pandémiu koronavírusu utrpel už počas ostatných dvoch zím.

Taliansko, ktoré má zaočkovaných viac ako 84 % populácie nad 12 rokov, zaznamenáva nárast infekcií. Vo viac ako 60-miliónovej krajine denne pribúda približne 10-tisíc nakazených a menej ako stovka súvisiacich úmrtí.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Lockdown, Turizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Mestá na severe Talianska vstúpili čo čiastkového lockdownu, snažia sa zachrániť zimnú turistickú sezónu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Smernica Európskej únie by mala urobiť poriadok v označení „eko“ a ochrániť zákazníkov pred zavádzaním

Rastúci počet „zelených“ označení na obaloch bez porovnávacích údajov je nielen neprehľadný, ale často aj zavádzajúci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *