Home / SLOVENSKO / Prešovčania spájajú sily a pred Vianocami organizujú zbierku pre ľudí v núdzi, pomôže sa aj deťom

Prešovčania spájajú sily a pred Vianocami organizujú zbierku pre ľudí v núdzi, pomôže sa aj deťom

21.11.2021 (Webnoviny.sk) – Mesto Prešov už tradične pred vianočnými sviatkami organizuje zbierku na pomoc ľuďom v núdzi. Prešovčania im aj tento rok môžu v rámci zbierky Giving Tuesday venovať teplé čiapky, rukavice, šály a tiež trvanlivé potraviny.

Pomoc pre dospelých a deti

Ako informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová, ide o pomoc nielen pre dospelých, ale aj pre deti.

„Preto všetky vyzbierané veci a potraviny rozdelíme tak, aby sme potešili aj deti, ktorých rodičia sú v ťažkej finančnej situácii. Vyzbierané čiapky, šály, rukavice a trvanlivé potraviny však potešia a pomôžu aj hendikepovaným ľuďom, dospelým a seniorom,“ doplnila Šitárová.

Odpoveď na Black Friday a Cyber Monday

Zimné veci a trvanlivé potraviny je možné doručiť do stredy 1. decembra do kancelárie prvého kontaktu na Jarkovej ulici 26, alebo do kancelárie sociálneho poradenstva na Mestskom úrade na Jarkovej ulici 24 v čase úradných hodín.

GivingTuesday sa koná každoročne v utorok po Dni vďakyvzdania v USA. Je odpoveďou na nákupný ošiaľ počas Black Friday a Cyber Monday, známych už aj na Slovensku. Tento rok pripadá sviatok štedrosti Giving Tuesday na 30. november.

„Je to deň, kedy sa po celom svete oslavujú dobré skutky a šíri dobro. Jedinečným spôsobom spája rôzne skupiny ľudí – neziskové organizácie, občianske združenia, firmy, rodiny aj jednotlivcov a povzbudzuje ich k prejavom štedrosti,“ vysvetlila tlačová referentka.

Viac k témam: Giving Tuesday, Ľudia v núdzi, Vianočná potravinová zbierka
Zdroj: Webnoviny.sk – Prešovčania spájajú sily a pred Vianocami organizujú zbierku pre ľudí v núdzi, pomôže sa aj deťom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

ITAPA Health & Care: Slováci dnes nevedia, aký poplatok zaplatia u lekára. S tým bude koniec

Hoci ich mnohí označujú za tmavošedú zónu v zdravotníctve, sú tolerované. A spolu predstavujú veľký balík peňazí. Reč je o poplatkoch u lekárov, v ktorých chce rezort zdravotníctva urobiť poriadok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *