Home / SLOVENSKO / Vianočné trhy v Trnave budú v obmedzenom počte a len pre OP, predajcov vyžrebujú

Vianočné trhy v Trnave budú v obmedzenom počte a len pre OP, predajcov vyžrebujú

20.11.2021 (Webnoviny.sk) – Vianočné trhy v Trnave sa budú konať len na Trojičnom námestí, k dispozícii bude iba 21 stánkov. Predajcovia budú podľa hovorkyne trnavskej radnice Veroniky Majtánovej vybraní žrebovaním.

Kapacita vianočných trhov bude obmedzená na 100 návštevníkov v jednej chvíli, vstupy do zóny so stánkami budú kontrolované. Vstup bude možný len s prekrytými hornými dýchacími cestami, podávanie rúk bude zakázané.

Len pre OP

V súlade s vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva bude vstup umožnený len ľuďom kompletne zaočkovaným proti ochoreniu COVID-19 a ľuďom, ktorí ochorenie prekonali pred menej ako 180 dňami. Vianočné trhy sa majú v Trnave konať od 1. do 22. decembra vždy od 12:00 do 21:00.

Snažíme sa nájsť najlepšiu možnú verziu, ako Trnavčanom spríjemniť advent vianočnými trhmi a zároveň dodržať všetky platné nariadenia v tejto zložitej epidemiologickej situácii. Verejnosť prosíme o pochopenie a rešpektovanie stanovených pravidiel a návštevníkov adventných trhov o zodpovednosť,“ povedala Zuzana Bodišová, vedúca odboru komunálnych služieb Mestského úradu v Trnave.

Kultúrny program, ktorý v minulosti tvoril kulisu vianočným trhom, v tomto roku nebude vôbec.

Poplatky za stánok

Predajcovia na vianočných trhoch v Trnave majú za prenájom stánku od mesta platiť 1100 eur na celé obdobie, okrem toho však musia rátať aj s poplatkami za služby, ako je napríklad dovoz stánku, napojenie na elektrickú energiu, platiť musia aj daň mestu.

Minulý rok sa vianočné trhy v Trnave pre vtedy platné protiepidemické opatrenia nekonali.

Viac k témam: Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu, Vianočná výzdoba, Vianočné trhy
Zdroj: Webnoviny.sk – Vianočné trhy v Trnave budú v obmedzenom počte a len pre OP, predajcov vyžrebujú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *