Home / SVET / Maďarsko opäť zavádza povinné nosenie rúšok, ľudia ho musia mať v uzavretých priestoroch

Maďarsko opäť zavádza povinné nosenie rúšok, ľudia ho musia mať v uzavretých priestoroch

19.11.2021 (Webnoviny.sk) – V Maďarsku bude od piatkovej polnoci opäť povinné nosenie rúšok v uzavretých priestoroch. Informuje o tom portál Hungary Today s tým, že experti vládu už dlhšie žiadali o opätovné zavedenie tohto opatrenia.

Viac o téme: Koronavírus

Pred dvoma týždňami vláda Viktora Orbána zaviedla povinné prekrytie horných dýchacích ciest vo verejnej doprave.

Rúška v kinách či múzeách

Podľa najnovšieho rozhodnutia maďarskej vlády musia ľudia nosiť rúška v obchodoch, nákupných centrách, na kultúrnych podujatiach, v kinách, múzeách, knižniciach a ďalších kultúrnych inštitúciách, úradoch či poštách.

Povinné sú tiež pre zamestnancov na podujatiach v interiéri, v posilňovniach, plavárňach, kúpeľoch a stravovacích zariadeniach. Výnimka platí pre deti do šesť rokov, ľudí s psychosociálnymi poruchami a ľudí s poruchami autistického spektra.

Tisícky nakazených

Za 24 hodín pribudlo v Maďarsku 135 úmrtí na ochorenie COVID-19 a zaznamenali aj ďalších 11 289 nových prípadov nákazy koronavírusom, informovala v piatok vládna webstránka koronavirus.gov.hu.

Počet aktívnych infekcií stúpol na 128 124, pričom nemocnice liečia 6 122 pacientov s COVID-19 a 613 z nich potrebuje podporu dýchania. Od vypuknutia pandémie Maďarsko registruje 998 488 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom a 32 780 súvisiacich úmrtí.

Viac k témam: Koronavírus, Maďarská vláda, nosenie rúšok
Zdroj: Webnoviny.sk – Maďarsko opäť zavádza povinné nosenie rúšok, ľudia ho musia mať v uzavretých priestoroch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *