Home / SVET / Britský princ Charles s manželkou Camillou navštívili po pätnástich rokoch Káhiru

Britský princ Charles s manželkou Camillou navštívili po pätnástich rokoch Káhiru

18.11.2021 (Webnoviny.sk) – Britský princ Charles a jeho manželka Camilla vo štvrtok prvý raz po 15 rokoch pricestovali na návštevu Káhiry.

Návšteva, počas ktorej by chceli propagovať toleranciu a upevniť bilaterálne vzťahy, je súčasťou ich prvej zahraničnej cesty od začiatku pandémie koronavírusu.

Charles sa zhováral s prezidentom

Po príchode do Káhiry pár oficiálne v prezidentskom paláci privítal prezident Abd al-Fattáh as-Sísí a následne sa stretli s najvyššími moslimskými a kresťanskými lídrami v krajine.

Pod vedením bývalého generála as-Sísího síce Egypt dosiahol istú úroveň stability, no zároveň vláda dozerá na najrozsiahlejší zásah proti politickej opozícii za niekoľko desaťročí.

Charles a as-Sísí sa počas stretnutia zhovárali o snahách v boji proti terorizmu a extrémizmu a tiež spolupráci krajín v oblastiach ako je zdravie a vyššie vzdelávanie, informovala kancelária egyptského prezidenta.

Britský veľvyslanec Gareth Bayley minulý týždeň prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter informoval, že kráľovské výsosti budú v krajine diskutovať o britsko-egyptskej spolupráci v súvislosti s klimatickou zmenou, náboženskej tolerancii a bilaterálnych vzťahoch.

Pred Egyptom navštívili Jordánsko

Egypt by mal na budúci rok hostiť klimatickú konferenciu Organizácie Spojených národov COP27.

Charles a Camilla navštívili aj niektoré z najznámejších egyptských archeologických lokalít, vrátane pyramíd v Gíze.

Manželia už tento týždeň absolvovali trojdňovú návštevu Jordánska, kde sa stretli s kráľom Abdalláhom II. a kráľovnou Raniou a navštívili náboženské a historické miesta.

Viac k témam: Britská kráľovská rodina, Medzinárodné vzťahy
Zdroj: Webnoviny.sk – Britský princ Charles s manželkou Camillou navštívili po pätnástich rokoch Káhiru © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *