Home / SLOVENSKO / Nové opatrenia budú podľa Fica viesť k šíreniu COVID-u, Hlas-SD hovorí o rozdelení občanov na dve kategórie

Nové opatrenia budú podľa Fica viesť k šíreniu COVID-u, Hlas-SD hovorí o rozdelení občanov na dve kategórie

18.11.2021 (Webnoviny.sk) – Zavedením lockdownu pre nezaočkovaných sa vláda definitívne rozhodla vytvoriť občanov dvoch kategórií a vydať sa cestou segregácie nezaočkovaných.

Fatálne zlyhania v očkovacej kampani

Ako vo štvrtok informovala strana Hlas-SD, vyradenie ľudí s negatívnym PCR zo všetkých aktivít okrem obchodov zo základnými životnými potrebami je dôkazom, že vláde nejde o zabránenie šírenia vírusu, ale o nátlak na zaočkovanie sa.

Viac o téme: Koronavírus

„Svoje vlastné fatálne zlyhania v očkovacej kampani vláda v najťažšej chvíli zachraňuje rozdeľovaním občanov Slovenska na dve kategórie. Je nevyhnutné, aby vláda súčasne so zatváraním prevádzok a obmedzovaním ich činnosti oznámila, akým spôsobom a kedy ich odškodní za vzniknuté škody,“ uviedla hovorkyňa Hlasu Patrícia Medveď Macíková.

Smer-SD pošle opatrenia na ústavný súd

To, čo vláda prijala, je podľa predsedu Smeru Roberta Fica úplne alogické a povedie k šíreniu COVID-u. „Ak sa zhodneme na tom, že očkovaný COVID môže dostať a môže ho šíriť, tak budú veselo šíriť COVID,“ povedal Fico na tlačovej besede v reakcii na sprísnenie protipandemických opatrení schválených vládou.

„Počkáme si, v akej právnej podobe budú tieto opatrenia vydané. Samozrejme, nechápeme ich a určite ich napadneme na Ústavnom súde Slovenskej republiky,“ vyhlásil predseda Smeru.

Fico v súvislosti s rozhodnutím vlády tiež povedal, že to vyzerá tak, ako keby „pred rokovaním vlády tam nabehli zástupcovia farmafiriem a porozdávali ministrom obálky“, resp. ako by vláde išlo len o zvyšovanie profitu firiem vyrábajúcich vakcíny.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Nové opatrenia budú podľa Fica viesť k šíreniu COVID-u, Hlas-SD hovorí o rozdelení občanov na dve kategórie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *