Home / SVET / Po celom Grécku protestovali gastroprevádzky, domáhajú sa daňových úľav a príspevkov

Po celom Grécku protestovali gastroprevádzky, domáhajú sa daňových úľav a príspevkov

16.11.2021 (Webnoviny.sk) – Združenia zastupujúce reštaurácie a gastronomické podniky v Grécku v utorok zorganizovali štrajky a protesty po celej krajine. Domáhali sa nimi daňových úľav a príspevkov na nájomné v súvislosti s ekonomickými dopadmi pandémie koronavírusu.

Viac o téme: Koronavírus

Za normálnych okolností rušné reštaurácie, kaviarne, bary a tradičné taverny zostali v Aténach zatvorené. Demonštranti v druhom najväčšom gréckom meste Solún pred vládnu budovu umiestnili prázdnu rakvu a v Patrase na juhu krajiny zasa protestujúci mávali čiernymi balónmi.

Na zhromaždení v centre Atén vypukli menšie potýčky po tom, ako polícia zastavila demonštrantov blokujúcich dopravu v blízkosti sídla premiéra Kyriakosa Mitsotakisa.

Grécko momentálne eviduje najvyššiu mieru potvrdených prípadov koronavírusu a súvisiacich úmrtí v priebehu ostatných šiestich mesiacov. Vládny kabinet preto opätovne zaviedol niektoré obmedzenia. Tie sa týkajú predovšetkým nezaočkovaných ľudí, ktorí tvoria asi tretinu gréckej populácie.

Viac o téme: Koronavírus COVID-19 vakcína

Podporujeme opatrenia v oblasti verejného zdravia, ale potrebujeme aj pomoc. Nezabúdajme, že za ostatných 20 mesiacov boli gastroprevádzky zatvorené najmenej deväť a ďalšie bez vonkajších priestorov pre zákazníkov boli zatvorené na 12 mesiacov. Stratené peniaze sa už nikdy nevrátia, preto je potrebný vážny dialóg,“ povedal pre štátnu televíziu Giorgos Kavathas, líder najväčšieho gréckeho združenia malých podnikateľov.

Viac k témam: Koronavírus, Pandemické opatrenia, Protest, Reštaurácie, Štrajk
Zdroj: Webnoviny.sk – Po celom Grécku protestovali gastroprevádzky, domáhajú sa daňových úľav a príspevkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peskov potvrdil, že Rusko začalo sťahovať svoje mierové sily z Náhorného Karabachu

Rusko nasadilo niekoľko tisíc vojakov v Náhornom Karabachu v roku 2020 po vtedajšej eskalácii konfliktu Arménska a Azerbajdžanu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *