Home / SLOVENSKO / Za vraždu českej podnikateľky súdia dvoch Slovákov, uškrtiť ju mali bezpečnostnými pásmi z auta

Za vraždu českej podnikateľky súdia dvoch Slovákov, uškrtiť ju mali bezpečnostnými pásmi z auta

16.11.2021 (Webnoviny.sk) – Prípadom zmiznutej českej podnikateľky Jany Svobodovej sa v utorok začal zaoberať Okresný súd v Trnave. Obžalobu z obzvlášť závažných zločinov vraždy a lúpeže si vo štvrtok vypočul Marek P. z Piešťan. Druhý obžalovaný Ľubomír B. z Ostrova pri Piešťanoch súhlasil s konaním bez jeho prítomnosti.

Uškrtená bezpečnostnými pásmi

Krajský prokurátor v Trnave podal obžalobu z vraždy a lúpeže napriek tomu, že telo obete sa dodnes nenašlo. Obaja muži podľa obžaloby v júli 2015 na Argentínskej ulici v Prahe prepadli Janu Svobodovú, a keď bola v bezvedomí, naložili ju do jej auta Ford Kuga.

Ich zámerom bolo získať auto, aby sa mohli dostať na Slovensko. Keď sa počas jazdy v smere na Brno začala Svobodová preberať, dohodli sa, že ju usmrtia. Spoločne ju uškrtili bezpečnostným pásom vozidla a jej tela sa zbavili na doposiaľ nezistenom mieste, pravdepodobne v lokalite Antonínov Dol pri meste Jihlava.

Svedok z Piešťan

Oboch obžalovaných usvedčuje svedok z Piešťan, ku ktorému po čine priniesli niektoré veci z lúpeže a o čine mu aj porozprávali. Marek. P. na začiatku pojednávania vyhlásil, že je nevinný. Obhajca Ľubomíra B. žiadal, aby súd jeho klienta oslobodil. Pojednávanie pokračuje z dôvodu protipandemických opatrení bez účasti verejnosti.

Ľubomír B. sa stal mediálne známym pred piatimi rokmi po úteku z vonkajšieho pracoviska Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Leopoldove, kde si odpykával dlhoročný trest. Kukláči ho chytili až po štyroch mesiacoch v rodičovskom dome v Ostrove neďaleko Piešťan. V prípade dokázania viny hrozia obom obžalovaným dlhoročné tresty odňatia slobody.

Viac k témam: Súdy, Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Za vraždu českej podnikateľky súdia dvoch Slovákov, uškrtiť ju mali bezpečnostnými pásmi z auta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *