Home / SVET / Polícia v Taliansku zasiahla proti násilným antivaxerom, vyhrážali sa aj lekárom a premiérovi

Polícia v Taliansku zasiahla proti násilným antivaxerom, vyhrážali sa aj lekárom a premiérovi

15.11.2021 (Webnoviny.sk) – Talianska polícia vykonala razie naprieč krajinou v spojitosti so 17 antivakcinačnými aktivistami spriaznenými s četom na platforme Telegram, ktorý podporoval násilie voči vládnym, lekárskym a mediálnym predstaviteľom za ich podporu protipandemických obmedzení.

Polícia v Turíne v stanovisku uviedla, že čet Basta Dittatura (Dosť bolo diktatúry, pozn. red.) mal desiatky tisíc členov a bol hlavným fórom pre organizovanie protestov proti COVID pasom, ktorými sa musia ľudia preukazovať napríklad v reštauráciách, kinách, diaľkovej verejnej doprave i práci.

Policajti sledovali už nefunkčný čet niekoľko týždňov a identifikovali 17 extrémistov, ktorí sa okrem iných vyhrážali aj premiérovi Mariovi Draghimu. „Ďalšími opakujúcimi sa cieľmi boli aj policajti, lekári, vedci, novinári a iné verejné osobnosti obvinené zo „zotročenia“ a „spolupráce“ so zavedenou „diktatúrou“,“ uvádza sa v policajnom vyhlásení.

Usmernenie pre policajtov

Protesty proti očkovaniu či COVID pasom sa konajú takmer každý víkend. Deviateho októbra extrémisti počas takéhoto protestu v Ríme vtrhli do sídla najväčšej odborovej organizácie v Taliansku.

Viac o téme: Koronavírus

Minulý týždeň ministerstvo vnútra vydalo usmernenia pre policajné oddelenia v celej krajine, v ktorých im odporúča, aby obmedzili organizovanie protestov v preplnených centrách miest.

Demonštranti podľa rezortu majú právo zhromažďovať sa, odporučil však, aby sa protesty z dôvodu možného ohrozenia verejnej bezpečnosti a šírenia nákazy konali vo väčšej vzdialenosti.

Opatrenia proti koronavírusu

Taliansko, kde vo februári 2020 vypukla epidémia COVID-19 v Európe, zažíva nárast prípadov. Už tretí týždeň incidencia prípadov rástla, pričom úrady evidujú 62 infekcií na 100-tisíc obyvateľov za sedem dní.

Taliansko je však na tom lepšie ako mnohé ďalšie krajiny v západnej Európe – obsadenosť nemocničných lôžok sa pohybuje nízko pod kritickou úrovňou a úmrtia sa držia pod hranicou 100 mesačne.

Podľa odborníkov sa pod to podpísali spomenutý COVID pas, nosenie rúšok v interiéri aj relatívne vysoká zaočkovanosť obyvateľov. V krajine je plne zaočkovaných 84 percent obyvateľov od 12 rokov.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Koronavírus COVID-19 v Taliansku, Protesty, Talianska polícia, Telegram
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia v Taliansku zasiahla proti násilným antivaxerom, vyhrážali sa aj lekárom a premiérovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *