Home / SLOVENSKO / Trnavský kraj bude mať od pondelka prvé dva čierne okresy, v najlepšej farbe ostáva len Dunajská Streda

Trnavský kraj bude mať od pondelka prvé dva čierne okresy, v najlepšej farbe ostáva len Dunajská Streda

14.11.2021 (Webnoviny.sk) – Trnavský kraj bude mať od pondelka 15. novembra podľa COVID automatu prvé dva okresy v treťom stupni ohrozenia, teda v čiernej farbe. V okresoch Senica a Piešťany tak budú platiť najprísnejšie protipandemické opatrenia. Doteraz okresy Trnavského kraja v čiernej farbe v rámci COVID automatu neboli.

Viac o téme: Koronavírus

Okresy Skalica, Trnava, Hlohovec a Galanta budú bordové a okres Dunajská Streda zostane ako jediný v kraji červený. Na Slovensku budú od pondelka už len štyri okresy zafarbené na červeno, väčšina krajiny bude čierna. V oranžovej a zelenej farbe už nebude žiadny z okresov.

V Piešťanoch sa pandemickou situáciou zaoberal krízový štáb mesta, ktorý rozhodol o prijatí viacerých obmedzení, ktoré sa týkajú predovšetkým predaja na trhoviskách, ďalej pohrebných obradov, predaja parkovacích kariet a fungovania zberného dvora.

V okrese platia aj všetky ďalšie opatrenia, o ktorých rozhodol Úrad verejného zdravotníctva a ktoré sa dotýkajú hlavne organizovania hromadných podujatí alebo nosenia respirátorov.

Trnavský samosprávny kraj zareagoval na zhoršujúcu sa epidemickú situáciu a v sobotu ponúkol ponúkol možnosť očkovať sa proti ochoreniu COVID-19 vo všetkých siedmich okresných mestách.

Viac k témam: COVID automat, Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, Pandémia, Pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Trnavský kraj bude mať od pondelka prvé dva čierne okresy, v najlepšej farbe ostáva len Dunajská Streda © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šimkovičovej zákon o RTVS dostal od vlády zelenú, vznikne Slovenská televízia a rozhlas

Schválený materiál deklaruje zámer vytvoriť novú inštitúciu, ktorá bude objektívne napĺňať verejnoprávny charakter vysielania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *