Home / SLOVENSKO / Všetci antirúškari z piešťanského supermarketu budú stíhaní na slobode, z väzby prepustili aj Mateja

Všetci antirúškari z piešťanského supermarketu budú stíhaní na slobode, z väzby prepustili aj Mateja

11.11.2021 (Webnoviny.sk) – Senát Krajského súdu v Trnave vo štvrtok na neverejnom zasadnutí zrušil napadnuté uznesenie Okresného súdu Piešťany o väzbe v prípade obvineného Mateja T. Súd podľa hovorkyne Krajského súdu v Trnave Jany Kondákorovej ihneď prepustil obvineného z väzby na slobodu.

Zároveň väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Okrem iných povinností mu uložil aj zákaz stretávania sa so spoluobvinenými. Všetci traja obvinení z útoku na verejného činiteľa a výtržníctva v piešťanskom supermarkete tak budú stíhaní na slobode.

Krajský súd v Trnave ešte dopoludnia zamietol sťažnosť prokurátora proti nevzatiu do väzby jedného z obvinených Jozefa D. Obaja boli v minulosti profesionálnymi vojakmi. V prípade tretieho obvineného sa s návrhom na väzbu nestotožnil prokurátor.

Antirúškari v piešťanskom supermarkete

Polícia zasahovala vo štvrtok 4. novembra v supermarkete v Piešťanoch, v ktorom si skupina osôb odmietala nasadiť respirátory.

Privolané hliadky podľa trnavskej policajnej hovorkyne Zlatice Antalovej opakovane členov tejto skupiny vyzývali, aby si prekryli horné dýchacie cesty alebo aby obchod opustili a umožnili tak ostatným zákazníkom v pokoji dokončiť svoj nákup.

Došlo pri tom k fyzického konfliktu, pri ktorom boli policajti nútení použiť donucovacie prostriedky. Traja z aktérov konfliktu čelia obvineniu z útoku na verejného činiteľa a výtržníctva.

Viac k témam: antirúškari, COVID-19, Koronavírus, Pandemické opatrenia, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Všetci antirúškari z piešťanského supermarketu budú stíhaní na slobode, z väzby prepustili aj Mateja © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *