Home / SLOVENSKO / Slovensko chce spojiť sily s Poľskom, spolupráca by sa podľa Hegera týkala transformácie uhoľných regiónov

Slovensko chce spojiť sily s Poľskom, spolupráca by sa podľa Hegera týkala transformácie uhoľných regiónov

10.11.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská republika je pripravená spolupracovať s Poľskom na transformácii svojich uhoľných regiónov, príkladom je lokalita hornej Nitry.

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) to povedal po rokovaní s poľským prezidentom Andrzejom Dudom, ktorý sa v utorok 9. novembra zúčastnil na oficiálnej návšteve Slovenska. V tlačovej správe o tom informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Transformácia uhoľných regiónov súvisí aj s tým, že Slovensko aj Poľsko sa hlásia k záväzku klimatickej neutrality do roku 2050. Heger víta aj to, že Poľsko sa chce odkloniť od využívania uhlia s finálnym termínom do roku 2040.

V súvislosti s aktuálnou situáciou na hraniciach Poľska a Bieloruska vyjadril Heger plnú podporu Poľsku a zdôraznil, že Slovensko odmieta zneužívanie migrantov na politické účely. Heger o tom diskutoval aj s poľským premiérom Mateuszom Morawieckim.

Poľská hlava štátu sa počas svojej návštevy stretla s prezidentkou Zuzanou Čaputovou aj predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom (Sme rodina).

Viac k témam: Spolupráca, Transformácia uhoľných regiónov, Uhlie
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko chce spojiť sily s Poľskom, spolupráca by sa podľa Hegera týkala transformácie uhoľných regiónov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívne Slovensko zvoláva mimoriadny výbor, chce riešiť aroganciu prezidenta finančnej správy Kissa (video)

Podľa poslankyne Dariny Luščíkovej (PS) je pre prezidenta finančnej správy odmietnutie pozvania prísť na finančný výbor premárnená príležitosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *