Home / SLOVENSKO / Antirúškari z piešťanského supermarketu čelia obvineniu a jedného súd poslal aj do väzby

Antirúškari z piešťanského supermarketu čelia obvineniu a jedného súd poslal aj do väzby

8.11.2021 (Webnoviny.sk) – Okresný súd v Piešťanoch vzal do väzby jedného z troch mužov z Nitrianskeho kraja, ktorí sú obvinení z prečinu útoku na verejného činiteľa a z výtržníctva počas štvrtkového konfliktu v piešťanskom supermarkete. Informovala o tom trnavská polícia.

Trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov

Ďalší dvaja aktéri incidentu budú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im môže hroziť trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

„Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Piešťany vzal v nedeľu 7. novembra jedného obvineného do väzby, u druhého obvineného dôvody väzby nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Zároveň mu uložil zákaz vycestovať a povinnosť hlásiť sa u probačného a mediačného úradníka dvakrát mesačne. Uznesenie súdu nie je právoplatné, sťažnosť proti nemu podala prokuratúra aj obhajca,“ informovala hovorkyňa súdov v Trnavskom kraji Jana Kondákorová.

V prípade ďalšieho obvineného sa s návrhom na väzbu nestotožnila prokuratúra.

Zásah polície v piešťanskom supermarkete

Polícia zasahovala vo štvrtok 4. novembra v supermarkete v Piešťanoch, v ktorom si skupina osôb odmietala nasadiť respirátory.

Privolané hliadky podľa trnavskej policajnej hovorkyne Zlatice Antalovej opakovane členov tejto skupiny vyzývali, aby si prekryli horné dýchacie cesty alebo aby obchod opustili a umožnili tak ostatným zákazníkom v pokoji dokončiť svoj nákup. Došlo pri tom k fyzickému konfliktu, pri ktorom boli policajti nútení použiť donucovacie prostriedky. Pri incidente boli zranení dvaja policajti a jeden muž. Všetci boli ošetrení v nemocnici. Okres Piešťany je podľa COVID automatu bordový, respirátory v interiéri sú podľa vyhlášky povinné.

Polícia sa intenzívne zaoberá aj osobami, ktoré sa na sociálnych sieťach vyhrážajú policajtom alebo vyzývajú ostatných k rôznym násilnostiam. Vo veci vedú aj vyšetrovanie pre trestné činy útoku na verejného činiteľa a podnecovania na trestný čin. Páchateľom v tomto prípade hrozí väzenie na tri, respektíve dva roky. Vyhrážanie sa policajtom súvisí so štvrtkovým zásahom v supermarkete v Piešťanoch.

Viac k témam: Súdy, Väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Antirúškari z piešťanského supermarketu čelia obvineniu a jedného súd poslal aj do väzby © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nárok na štátnu pomoc so splácaním hypoték má menšina ľudí, brzdia ju najmä dve podmienky

Nemáte nárok na štátnu dotáciu na hypotéky? Existujú ďalšie riešenia zníženia úrokov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *