Home / SLOVENSKO / Najdôveryhodnejším členom vlády je Lengvarský, Matovič je na opačnej strane rebríčka

Najdôveryhodnejším členom vlády je Lengvarský, Matovič je na opačnej strane rebríčka

7.11.2021 (Webnoviny.sk) – Najdôveryhodnejším členom vlády je minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) s 35 percentami. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Za ním nasleduje minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) s dôverou 34,2 percenta a minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO), ktorému dôveruje 32 percent opýtaných.

Matovičovi dôveruje iba 11 percent ľudí

Cez 30-percentnú podporu sa ešte dostal minister školstva za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling (30,9 percenta). Agentúra Focus uskutočnila prieskum od 20. do 27. októbra na vzorke 1009 respondentov.

Na opačnej strane rebríčka sa umiestnili minister financií a predseda hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič (11,3%) a podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý za stranu Sme rodina (12,9%).

Heger atakuje tridsať percent

Súčasnému predsedovi vlády Eduardovi Hegerovi (OĽaNO) dôveruje 29,7 percenta respondentov, šéfovi rezortu obrany Jaroslavovi Naďovi (OĽaNO) 26,6 percenta a ministrovi dopravy Andrejovi Doležalovi (nom. Sme rodina) 25,7 percenta opýtaných. Nasleduje minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) s dôverou 23,4 percenta, minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) s dôveryhodnosťou 20,9 percenta, ministerka kultúry Natália Milanová za stranu OĽaNO (20,6 %).

Menej dôveryhodnou je ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS), ktorej dôveruje 20,1 percenta ľudí, minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nom OĽaNO) s dôverou 17,5 percenta opýtaných a ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí), ktorej dôverovalo 15,3 percenta ľudí zúčastnených na prieskume.

Viac k témam: Prieskum, Prieskum dôveryhodnosti politikov
Zdroj: Webnoviny.sk – Najdôveryhodnejším členom vlády je Lengvarský, Matovič je na opačnej strane rebríčka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *