Home / šport / Ostatné športy / Slovenskí hádzanári v kvalifikácii na MS zdolali Fínsko, držia si postupovú nádej

Slovenskí hádzanári v kvalifikácii na MS zdolali Fínsko, držia si postupovú nádej

VANTAA 4. januára (WebNoviny.sk) – Hádzanári Slovenska potvrdili vo štvrtkovom zápase 3. kola I. fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta mužov 2019 v Nemecku a Dánsku úlohu favorita.

Zverenci trénera Heineho Ernsta Jensena, ktorý mal k dispozícii značne oslabený tím, zvíťazili vo Vantaa nad domácimi Fínmi 27:22 (13:9). Vďaka zisku dvoch „povinných“ bodov si udržali teoretickú nádej na jedinú postupovú priečku do II. fázy (play-off).

Slováci aktuálne figurujú so ziskom štyroch bodov na 2. mieste tabuľky 1. skupiny za zatiaľ suverénnymi Rusmi. Družstvo SR čaká v nedeľu 7. januára od 15.00 h v Považskej Bystrici odveta s Fínskom.

I. fáza kvalifikácie o postup na MS 2019

1. skupina – 3. kolo

VANTAA

Fínsko – Slovensko 22:27 (9:13)

Najviac gólov za Fínsko: Granlund a Rönnberg po 6
Zostava a góly SR: Žernovič, Shejbal – D. Kalafut, Petro, Kopčo 4, M. Volentics 11, R. Antl 2, Michniewicz, Hricišon, M. Mikita, J. Mikita 4, M. Baláž 3, Holdoš, Jadroň, Vallo 3
pok. hody: 4/3 – 7/5, vylúčení: 2 – 3, rozhodovali: Hermann a Madsen (obaja Dán.), 1000 divákov

Úvod bol vyrovnaný. Slováci boli v 12. min v miernom vedení 3:2, v ďalšom priebehu I. polčasu sa dokázali od súpera odpútať ešte viac. Postupne zvyšovali svoj náskok na 8:6, 11:8 a na prestávku išli so štvorgólovým náskokom (13:9).

Jensenovi zverenci po zmene strán už nepustili vedenie zo svojich rúk a piaty vzájomný duel s Fínmi doviedli do víťazného konca, hoci vo Vantaa vyhrali doteraz najnižším rozdielom – o päť gólov (27:22).

Hlasy:
Heine Ernst Jensen (tréner SR): „Sme radi za dnešné víťazstvo, pred stretnutím vo Vantaa sme neboli v jednoduchej situácii vzhľadom na množstvo zranených. Obrana spolu s brankárom boli dnes základom úspechu, a to predovšetkým v prvom polčase. Vďaka dobrej práci v defenzíve sme potom mohli podniknúť protiútoky, z ktorých sme dali päť – šesť jednoduchých gólov, čo bolo dôležité. V závere sme stratili niekoľko lôpt a Fíni mohli znížiť rozdiel, ale nevyužili to.“

Tomáš Vallo (spojka SR): „Myslím si, že nám vyšiel najmä úvod. Dobre sme bránili, vychádzali nám protiútoky. Domácich sme našou kvalitnou obranou donútili nepresne strieľať z postu spojok. Zaslúžene sme vyhrali.“

Maroš Baláž (spojka SR): „S výsledkom môžeme byť spokojní, keďže sme sa tu predstavili v oslabenom zložení a navyše Fíni už nie sú takí slabí ako voľakedy. Výborne sme hrali v obrane, góly sme dávali z kontier a v útoku sme sa presadzovali aj cez spojky, z postu pivota a vybojovali tiež veľa sedmičiek.“

LUXEMBURG
Luxembursko – Rusko 19:27 (8:12) – hrali 3. 1.

Tabuľka:

1. Rusko 3 3 0 0 94:63 6
2. Slovensko 3 2 0 1 85:73 4
3. Fínsko 3 0 1 2 67:85 1
4. Luxembursko 3 0 1 2 61:86 1

Najbližší program – 4. kolo:
6. 1. 2018: Rusko – Luxembursko (14.00 h SEČ, Krasnodar)
7. 1.: Slovensko – Fínsko (15.00 h, P. Bystrica)

Viac k témam: hádzaná, Slovenská hádzanárska reprezentácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenskí hádzanári v kvalifikácii na MS zdolali Fínsko, držia si postupovú nádej © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *