Home / SVET / Pri železničnom nešťastí v Juhoafrickej republike zahynulo 12 ľudí, vlak sa zrazil s kamiónom

Pri železničnom nešťastí v Juhoafrickej republike zahynulo 12 ľudí, vlak sa zrazil s kamiónom

JOHANNESBURG 4. januára (WebNoviny.sk) – Najmenej dvanásť obetí a 268 zranených si vyžiadalo vo štvrtok železničné nešťastie v Juhoafrickej republike, kde do seba na železničnom priecestí narazil vlak a kamión a viaceré vozne vlakovej súpravy začali horieť.

Počet obetí môže ešte stúpať, informoval juhoafrický minister dopravy Joe Maswanganyi. Podľa doterajšieho vyšetrovania to vyzerá, že vinníkom nehody bol vodič kamiónu s dvoma prívesmi, ktorý sa snažil prejsť cez železničné priecestie na poslednú chvíľu.

Vodič kamiónu riskoval. Myslel si, že ešte stihne prejsť. Netušil, že doňho vlak narazí a zomrú ľudia,“ informoval minister dopravy.

Železničné nešťastie sa stalo medzi mestami Hennenman a Kroonstad v centrálnej časti krajiny. Vodič kamiónu vyviazol bez zranení, napriek tomu, že vlak jeho vozidlo po náraze pred sebou vliekol ešte ďalších 400 metrov. Rušňovodič a jeho pomocník utrpeli ľahšie zranenia.

Viac k témam: nehoda vlaku, tragická nehoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Pri železničnom nešťastí v Juhoafrickej republike zahynulo 12 ľudí, vlak sa zrazil s kamiónom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Izrael prikázal novú evakuáciu z Rafahu na juhu Pásma Gazy, kde plánuje rozšíriť svoju operáciu

Konflikt eskaluje v celom Pásme Gazy a ťažké boje medzi izraelskými vojakmi a palestínskymi militantmi prebiehajú na predmestiach Rafahu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *