Home / SVET / Ruský diplomat tragicky zomrel v Berlíne. Špekulovalo sa, že pracoval pre spravodajskú službu FSB

Ruský diplomat tragicky zomrel v Berlíne. Špekulovalo sa, že pracoval pre spravodajskú službu FSB

5.11.2021 (Webnoviny.sk) – V Berlíne zomrel ruský diplomat. Ruské veľvyslanectvo bez bližších podrobností uviedlo, že o život prišiel pri „tragickej nehode“ ešte 19. októbra.

Ambasáda vydala vyhlásenie po tom, čo nemecký spravodajský magazín Der Spiegel informoval, že 35-ročný muž zjavne spadol z vyššieho poschodia veľvyslanectva a keď ho pred budovou našla polícia, už ho nebola schopná oživiť.

Úrady prípad nekomentovali

Veľvyslanectvo uviedlo, že „všetky postupy súvisiace s repatriáciou diplomatovho tela… boli urýchlene vyriešené so zodpovednými nemeckými orgánmi činnými v trestnom konaní a lekárskymi orgánmi v súlade so súčasnými postupmi“.

Nemecké ministerstvo zahraničia v piatok uviedlo, že o prípade vedia, ale z dôvodov ochrany súkromia ho nekomentovalo. Komentovať ho odmietli aj berlínska polícia a prokuratúra.

Druhý tajomník na veľvyslanectve

Der Spiegel informoval, že muž bol od roku 2019 evidovaný ako druhý tajomník na ruskom veľvyslanectve, ale nemecké bezpečnostné orgány si údajne mysleli, že pracuje pre ruskú spravodajskú službu FSB.

Veľvyslanectvo sa v tejto súvislosti vyjadrilo, že „špekulácie, ktoré sa objavili v mnohých západných médiách vo svetle tejto tragickej udalosti, považujeme za absolútne nesprávne“.

Viac k témam: diplomat, Úmrtie, Veľvyslanectvo
Zdroj: Webnoviny.sk – Ruský diplomat tragicky zomrel v Berlíne. Špekulovalo sa, že pracoval pre spravodajskú službu FSB © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko sa z Charkova pokúša interne vysídliť milióny ľudí. Eskaluje útoky a informačné operácie 

Analytici ISW odhadujú, že pravdepodobnosť úspešnej ruskej pozemnej ofenzívy na Charkov je veľmi nízka, ak by Ukrajina rýchlo získala pomoc z USA.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *