Home / SLOVENSKO / Polícia upozorňuje na ďalší hoax, žena šírila správu o falšovaní úmrtí na koronavírus

Polícia upozorňuje na ďalší hoax, žena šírila správu o falšovaní úmrtí na koronavírus

4.11.2021 (Webnoviny.sk) – Užívateľka sociálnych sietí „Katka Koziot Matejova“ šírila na internete informáciu, podľa ktorej „známemu zomrel otec v nemocnici“ a ponúkli mu 700 eur, ak dovolí napísať do papierov, že zomrel na COVID-19.

Ako informuje Policajný zbor na webe „Hoaxy a podvody – Polícia SR“, na záver statusu konštatovala, že mal „aspoň na pohreb“. Polícia tiež uvádza, že ženu v súvislosti s informáciou navštívili.

Osoba podľa polície uviedla, že to, čo napísala, jej povedal neznámy muž, ktorého zobrala cestou z autobusu.

Potom vystúpil a ja neviem, kam išiel. Tento muž mi povedal, že to všetko počul od známeho a ten to počul od známeho a mužov známy známeho to počul od svojho známeho,“ uviedla podľa polície dotyčná s tým, že o veci viac nič nevie. Žena tiež predtým na sociálnej sieti písala, že okresy na Slovensku sú „umelo zafarbené“.

Viac k témam: Hoaxy
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia upozorňuje na ďalší hoax, žena šírila správu o falšovaní úmrtí na koronavírus © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa namiesto vyučovania h3kovali

Študenti Gymnázia M. R. Štefánika sa včera neučili. Do školy zavítali známi influenceri v rámci preventívneho projektu H3KNISA a na viacerých workshopoch v malých skupinkách debatovali na rôzne témy, o ktoré sa zaujímajú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *