Home / EKONOMIKA / Ak vláda neuvoľní opatrenia, zaočkovaní Slováci pôjdu v zime dovolenkovať do zahraničia

Ak vláda neuvoľní opatrenia, zaočkovaní Slováci pôjdu v zime dovolenkovať do zahraničia

4.11.2021 (Webnoviny.sk) – Oblastné organizácie cestovného ruchu (OOCR) očakávajú, že vláda uvoľní podmienky pre očkovaných ľudí v čiernych okresoch.

V novembri ľudia plánujú dovolenky

Obávajú sa totiž negatívneho vplyvu aktuálne nastavených podmienok COVID automatu na fungovanie služieb v odvetví v závere tohto roka a v zimných mesiacoch.

Viac o téme: Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku

„Považujeme za nevyhnutné, aby sa príslušné inštitúcie čo najskôr zaoberali návrhmi na uvoľnenie opatrení pre očkovaných ľudí v čiernych okresoch,“ informovala vo štvrtok riaditeľka OOCR Vysoké Tatry Lucia Blašková.

Ako poznamenala, v novembri si totiž ľudia zvyknú plánovať, kde strávia zimnú dovolenku alebo lyžovačku.

Druhá zimná sezóna nemusí byť

Riaditeľka OOCR Liptov Darina Bartková očakáva, že vláda v najbližších dňoch upraví a schváli zmeny v COVID automate. Mala by pritom jasne vysvetliť prijaté opatrenia, ktoré umožnia fungovanie ubytovacích zariadení a gastro prevádzok pre očkované osoby.

„V opačnom prípade nám hrozí, že už v poradí druhá zimná sezóna – aj napriek fungujúcim lanovkám – nebude. Kým domáci turisti zachraňovali cestovný ruch počas leta, v zime sa môže stať, že aj to málo domácich turistov strávi lyžovačku a dovolenky v zahraničí,“ dodala Bartková.

Podľa aktuálneho COVID automatu od začiatku budúceho týždňa bude mať čiernu farbu už 36 okresov, teda takmer polovica okresov na Slovensku. Sú medzi nimi aj okresy Poprad a Liptovský Mikuláš, kde sú viaceré lyžiarske strediská a služby cestovného ruchu, vrátane akvaparkov.

Viac k témam: Cestovný ruch, COVID automat, Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Ak vláda neuvoľní opatrenia, zaočkovaní Slováci pôjdu v zime dovolenkovať do zahraničia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nezamestnanosť sa blíži k rekordne nízkym číslam, druhý mesiac po sebe rástol aj počet zamestnaných cudzincov

Odtok uchádzačov o zamestnanie z evidencie naďalej prevyšuje prítok do evidencie, čo spôsobilo rekordne nízky počet ľudí bez práce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *