Home / SLOVENSKO / Aj Bratislava bude od pondelka červený okres, horšiu farbu vďaka „žolíku“ už mať nemôže

Aj Bratislava bude od pondelka červený okres, horšiu farbu vďaka „žolíku“ už mať nemôže

4.11.2021 (Webnoviny.sk) – Bratislava bude na COVID automate od budúceho týždňa červená. „Je to zároveň aj najhoršia farba, v ktorej sa môžeme ocitnúť, keďže vďaka vysokej zaočkovanosti vo vekovej kategórii 50+ sa nám farba semafora má zlepšovať o dva stupne. Treba však povedať, že situácia je dosť vážna aj u nás a ak by sme si nemohli uplatniť tohto žolíka, boli by sme ako väčšina slovenských miest bordoví alebo čierni,“ upozornil na sociálnej sieti bratislavský primátor Matúš Vallo.

Režim OTP zníži kapacitu v prevádzkach

Primátor dodal, že ani v červenej farbe sa v Bratislave nebude zatvárať väčšina prevádzok a v režime Kompletne zaočkovaní budú fungovať prevádzky prakticky bez zmeny.

Viac o téme: Koronavírus

„V režime OTP spravidla klesne ich kapacita na polovicu oproti oranžovej farbe a na hromadné podujatia v exteriéri bude pre OTP platiť maximálna kapacita 150 osôb,“ spresnil Vallo.

V interiéri už bude treba respirátor

Režim základ sa podľa Valla pre viaceré podujatia a prevádzky úplne zruší. „Prechod do červenej fázy sa teda dotkne najmä neočkovaných, ktorí už bez testu alebo bez potvrdenia o prekonaní COVID-19 nebudú môcť ísť do reštaurácie, do posilňovne a podobne,“ doplnil.

Novinkou bude, že v interiéri už bude namiesto rúšok povinný respirátor. „Nové obmedzenia nám od budúceho týždňa majú ukázať, že situácia je aj v našom meste vážna,“ upozornil primátor s tým, že najviac potrebujeme uchrániť nemocnice pred ďalším návalom COVID pacientov, a tým pádom aj pred vynúteným obmedzovaním poskytovania ostatnej lekárskej starostlivosti.

„Nepodceňujme to, buďme, prosím, aj naďalej zodpovední a obozretní, aby sme tieto ťažké časy prekonali bez následkov na zdraví, na vzťahoch a na fungovaní mesta,“ uzavrel Vallo.

Viac k témam: COVID automat, COVID-19, Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku, Pandemické opatrenia, Primátor Bratislavy
Zdroj: Webnoviny.sk – Aj Bratislava bude od pondelka červený okres, horšiu farbu vďaka „žolíku“ už mať nemôže © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kaliňák navštívil so španielskou ministerkou obrany Centrum výcviku Lešť, zhodnotili aj pripravenosť vojakov (video)

Ako uviedlo Ministerstvo obrany, bude to Španielsko, kto v júli tohto roka preberie od Česka velenie predmetného bojového zoskupenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *