Home / EKONOMIKA / Návrh zákona o štátnom nájomnom bývaní zrejme preložia na ďalšiu schôdzu, navrhne to poslanec Svrček

Návrh zákona o štátnom nájomnom bývaní zrejme preložia na ďalšiu schôdzu, navrhne to poslanec Svrček

3.11.2021 (Webnoviny.sk) – Poslanec Miloš Svrček (Sme rodina) chce navrhnúť opätovné presunutie návrhu zákona o podpore štátneho nájomného bývania na ďalšiu schôdzu Národnej rady SR.

„Mal by byť predložený aj pozmeňovák, ale ešte sa dolaďuje obsah s ostatnými poslaneckými klubmi,“ uviedol v stredu Svrček pre agentúru SITA bez ďalších detailov.

Výhrady a kritika voči návrhu zákona

Parlament mal návrh zákona o podpore štátneho nájomného bývania, ktorý je jednou z priorít hnutia Sme rodina, prerokovať na aktuálnej schôdzi v druhom čítaní. Na túto schôdzu bol návrh zákona už preložený zo septembrovej schôdze.

K obsahu návrhu zákona mali viaceré výhrady koaliční partneri, najmä strana Sloboda a Solidarita. Kritizovali ho aj Ministerstvo financií SR či Rada pre rozpočtovú zodpovednosť a Združenie miest a obcí Slovenska.

Cieľom je podporiť výstavbu nájomných bytov

Cieľom navrhovaného zákona je podporiť výstavbu štátom podporovaného nájomného bývania s regulovanou výškou nájomného a zárukou dlhodobého bývania. Zámerom je riešiť aktuálny problém bývania na Slovensku, a to fyzickú a cenovú dostupnosť bývania pre široké skupiny obyvateľstva. Materiál predložil v parlamente poslanec Miloš Svrček.

Viac k témam: Nájomné byty, Návrh zákona
Zdroj: Webnoviny.sk – Návrh zákona o štátnom nájomnom bývaní zrejme preložia na ďalšiu schôdzu, navrhne to poslanec Svrček © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *