Home / šport / Ostatné športy / Slovákom sa na ME v pretláčaní rukou darilo. Sojková, Martinkovičová a Bajčiová získali zlaté medaily

Slovákom sa na ME v pretláčaní rukou darilo. Sojková, Martinkovičová a Bajčiová získali zlaté medaily

31.10.2021 (Webnoviny.sk) – Súťaže seniorov na majstrovstvách Európy v pretláčaní rukou v litovskom Vilnius priniesli úspech pre slovenské farby. Slovenky Martina Sojková, Lucia Debnárová, Rebeka Martinkovičová a Barbora Bajčiová získali medaily v súťažiach ľavou aj pravou rukou, pričom z ôsmich cenných kovov iba jeden nie je zlatý. Sojková, Martinkovičová aj Bajčiová získali zlato v oboch súťažiach.

Debnárová brala v ľavačke bronz a v pravačke zlato, pričom v sobotu ju o finále a možné zlato pripravil faul v semifinále.

Aj medzi mužmi má Slovensko medailový zápis. Filip Hritz sa síce v sobotu v ľavačke nedostal ani do semifinále a skončil šiesty, v nedeľu si v pravačke vybojoval bronz. Mohol získať aj lesklejší kov, no v semifinále „daroval“ súperovi z Bulharska postup do finále dvoma faulami.

V predchádzajúcich dňoch sa konali v rovnako dejisku aj súťaže mládeže, masters a hendikepovaných športovcov, kde Slováci získali dvojciferný spolu počet medailí.

Viac k témam: majstrovstvá Európy v pretláčaní rukou, Pretláčanie rukou
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovákom sa na ME v pretláčaní rukou darilo. Sojková, Martinkovičová a Bajčiová získali zlaté medaily © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *