Home / SVET / Kráľovná Alžbeta II. by mala dodržať dva týždne oddychu, odporúčajú jej lekári

Kráľovná Alžbeta II. by mala dodržať dva týždne oddychu, odporúčajú jej lekári

30.10.2021 (Webnoviny.sk) – Lekári odporučili britskej kráľovnej Alžbete II., aby počas minimálne najbližších dvoch týždňov poriadne oddychovala, nikam necestovala a venovala sa iba ľahším povinnostiam. Tieto informácie uverejnil Buckinghamský palác.

Kráľovná Alžbeta II. je najstaršia a najdlhšie vládnuca britská panovníčka. Na budúci rok by mala osláviť platinové jubileum – 70 rokov na tróne. Napriek pokročilému veku má stále program nabitý kráľovskými povinnosťami. Odporúčania lekárov prišli niekoľko dní po tom, ako 95-ročná kráľovná minulý týždeň strávila noc v londýnskej Nemocnici kráľa Eduarda VII.

Alžbeta II. minulý týždeň zrušila plánovanú cestu do Severného Írska pri príležitosti 100. výročia jeho vzniku. Len o niekoľko dní neskôr oznámila, že sa nezúčastní na dvojtýždňovej klimatickej konferencii v škótskom Glasgowe, ktorá sa začne v nedeľu.

Tieto správy zarmútili britskú konzervatívnu vládu, ktorá dúfala, že prítomnosť kráľovnej vyzdvihne dôležitosť klimatickej konferencie.

Viac k témam: Buckinghamský palác, Lekári
Zdroj: Webnoviny.sk – Kráľovná Alžbeta II. by mala dodržať dva týždne oddychu, odporúčajú jej lekári © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nemecká polícia zatkla dvoch mužov z dôvodu špionáže pre Rusko, plánovali sabotáže s cieľom podkopať pomoc Ukrajine

Muži boli zatknutí v stredu v bavorskom meste Bayreuth, uviedla spolková prokuratúra.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *