Home / EKONOMIKA / E-shopy si prípisali počas pandémie vysoké tržby, časť Slovákov chce nakupovať online aj po uvoľnení opatrení

E-shopy si prípisali počas pandémie vysoké tržby, časť Slovákov chce nakupovať online aj po uvoľnení opatrení

30.10.2021 (Webnoviny.sk) – Časť Slovákov ostáva pri internetovom nakupovaní aj po uvoľnení opatrení súvisiacich s pandémiou koronavírusu. Objemy platieb v internetových obchodoch totiž vysoko presahujú predkrízové úrovne či úrovne dosahované v minulom pandemickom roku.

Vzrástol objem platieb

Ako ďalej uviedol analytik Slovenskej sporiteľne Matej Horňák, súčasný trend naznačuje, že by v čase predvianočných nákupov mohol byť pokorený aj absolútny rekord dosiahnutý v marci tohto roka.

Viac o téme: Koronavírus

„Ako ukázali dáta za platby našich klientov, v dôsledku výrazného obmedzenia kamenných prevádzok vzrástol objem platieb v e-shopoch za rok 2020 medziročne o 40 percent, a to najmä v tých slovenských (+ 80 percent), keďže štruktúra nákupov sa vplyvom pandémie zmenila,“ priblížil Horňák.

Vysoké tržby v marci

Nákupy na internete sa v roku 2021 držia vysoko nad úrovňami toho minulého, keďže začiatkom tohto roka sa na Slovensku opäť prijali opatrenia obmedzujúce mobilitu a kontaktné odvetvia, vrátane maloobchodu.

Objem nákupov pritom kulminoval v marci, keď bol až o tri štvrtiny vyšší ako v rovnakom období roka 2020 a viac než dvojnásobný než v marci 2019. Po následnom zlepšení pandemickej situácie a s tým spojeným uvoľňovaním opatrení objemy kontinuálne klesajú, stále sa však držia nad úrovňami minulého roka.

Viac k témam: COVID-19, eshopy, Koronavírus, Online nákupy
Zdroj: Webnoviny.sk – E-shopy si prípisali počas pandémie vysoké tržby, časť Slovákov chce nakupovať online aj po uvoľnení opatrení © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *