Home / SVET / Na Floride napadol prvý sneh za posledných 29 rokov, s nízkymi teplotami bojujú aj iné americké štáty

Na Floride napadol prvý sneh za posledných 29 rokov, s nízkymi teplotami bojujú aj iné americké štáty

TALLAHASSEE 4. januára (WebNoviny.sk) – V americkom štáte Florida napadol v stredu prvý sneh za posledné takmer tri desaťročia. Meteorológovia v hlavnom meste Tallahassee namerali 0,25 centimetra snehovej pokrývky, informovala spravodajská stanica Sky News.

„Slnečný štát“ pritom naposledy zažil sneženie v roku 1989. Desiatky nadšených miestnych obyvateľov vrátane polície preto zverejnili na sociálnych sieťach fotografie a videá tohto pre nich neobvyklého úkazu.

Odporúčame:
Búrka Eleanor bičovala časť Európy, vyžiadala si tri obete a desiatky zranených

Na severovýchode Floridy očakávajú meteorológovia päť až osem centimetrov snehových zrážok, pričom vydali aj varovania pred poľadovicou, výpadkami elektriny a mrazivými teplotami. Na letisku v Tallahassee museli pre nepriaznivé počasie zrušiť mnoho letov.

S nízkymi teplotami bojujú aj iné americké štáty. Guvernéri Georgie a Severnej Karolíny medzičasom vyhlásili mimoriadny stav. Chladné počasie si v Spojených štátoch vyžiadalo už najmenej 17 obetí na životoch.

Viac k témam: Florida, počasie, sneh, sneženie
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Floride napadol prvý sneh za posledných 29 rokov, s nízkymi teplotami bojujú aj iné americké štáty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Žiadosť prokurátora ICC o zatykače na izraelských predstaviteľov vyvoláva vo svete kritiku i pochvalu

Prezident Spojených štátov, dôležitého spojenca Izraela, Joe Biden krok prokurátora označil za "poburujúci".

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *