Home / SVET / Lukašenko nebojuje len proti vlastným občanom, ale baží aj po konfrontácii s Úniou, myslí si Korčok

Lukašenko nebojuje len proti vlastným občanom, ale baží aj po konfrontácii s Úniou, myslí si Korčok

27.10.2021 (Webnoviny.sk) – Bieloruský režim Alexandra Lukašenka bojuje proti vlastným občanom, ale evidentne chce aj konfrontáciu so susedmi z Európskej únie (EÚ).

Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) to povedal počas stredajšieho stretnutia s rezortnými partnermi z východného krídla Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO), takzvanej Bukurešťskej deviatky.

Korčok vyjadril podporu Pobaltským krajinám

Stretnutie sa uskutočnilo v estónskej metropole Tallinn. V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR).

Korčok počas rokovaní vyjadril podporu Pobaltským krajinám Estónsku, Lotyšsku a Litve, ktoré sú konfrontované so zvážaním migrantov zo strany Bieloruska na hranice EÚ.

Vykorisťuje migrantov

„Lukašenko tak ukazuje, že nielenže bojuje s vlastnými občanmi, ktorých v tisíckach zatvára do basy len za prejavenie názoru. Neštíti sa ani ohrozovania životov civilných pasažierov, keď nedávno prinútil lietadlo s nimi pristáť v Bielorusku. A neštíti sa ani takej zvrátenej myšlienky, ako je zneužívať migrantov a zarábať na nich, keď si sami musia u neho zaplatiť za dopravu do Európy,“ povedal minister.

Korčok dúfa, že sa čoskoro otvoria oči aj tým, ktorí Lukašenkov režim na Slovensku podporujú a oslavujú a jeho samého kritizujú, keď sa zastáva Bielorusov túžiacich po slobode.

Viac k témam: Konflikt, Medzinárodné vzťahy, Utečenci migranti
Zdroj: Webnoviny.sk – Lukašenko nebojuje len proti vlastným občanom, ale baží aj po konfrontácii s Úniou, myslí si Korčok © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europarlament vyzýva na rázny boj proti ruským zásahom, zdôrazňujú to aj pre nadchádzajúce eurovoľby

Ruské zasahovanie odsudzujú aj slovenskí europoslanci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *