Home / SLOVENSKO / Ústavný súd nevyhovel sťažnosti Smeru pre zákon zvýhodňujúci zaočkovaných

Ústavný súd nevyhovel sťažnosti Smeru pre zákon zvýhodňujúci zaočkovaných

27.10.2021 (Webnoviny.sk) – Ústavný súd SR (ÚS SR) na stredajšom neverejnom zasadnutí pléna prijal na ďalšie konanie časť návrhu poslancov strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) v súvislosti s prijatím novely zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia z 25. júla tohto roku.

Zároveň nevyhovel návrhu 30 poslancov na pozastavenie účinnosti tohto zákona. Informovala o tom hovorkyňa ÚS SR Martina Ferencová.

Predmetná právna úprava umožňuje dočasný podmieňovaný vstup do prevádzkových priestorov zariadení, v ktorých sa zhromažďujú osoby a na hromadné podujatia vstupujú preukázaním sa o absolvovaní očkovania proti ochoreniu COVID-19, potvrdením o prekonaní tohto ochorenia či potvrdením o negatívnom výsledku testu na COVID-19.

Opozičná strana Smer-SD podala návrh na ÚS SR 17. augusta. Predseda strany Robert Fico vtedy označil zákon ako „totálne diskriminačný“, ktorý zavádza dve kategórie ľudí na Slovensku, a to zvýhodnených a znevýhodnených. Zákon č. 304/2021 bol schválený 25. júla a účinnosť nadobudol o tri dni neskôr.

Viac k témam: Koronavírus, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Ústavný súd nevyhovel sťažnosti Smeru pre zákon zvýhodňujúci zaočkovaných © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *