Home / SLOVENSKO / Hygienici upozorňujú na nebezpečný dezodorant z Nemecka, môže spôsobiť alergické reakcie (foto)

Hygienici upozorňujú na nebezpečný dezodorant z Nemecka, môže spôsobiť alergické reakcie (foto)

27.10.2021 (Webnoviny.sk) – Úrad verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) upozorňuje na nebezpečný kozmetický výrobok, ktorý do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky RAPEX nahlásil kontrolný orgán vo Fínsku. ÚVZ SR o tom informoval v tlačovej správe.

Konkrétne ide o pánsky dezodorant Long Lasting Deodorant Men od značky Janssen Cosmetics z Nemecka. Číslo výrobku je 8678, výrobná dávka a ani čiarový kód nie sú uvedené.

„Výrobok obsahuje nadmerné množstvo látky hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde. Uvedená látka je kožný stabilizátor, ktorý môže vyvolať alergické reakcie alebo kontaktnú dermatitídu,“ uvádzajú hygienici.

Je možné, že výrobok sa vyskytuje aj na Slovensku. Má podobu 30-gramového tuhého dezodorantu v tmavomodrej plastickej nádobe.

Viac k témam: dezodorant, Hygienici, Nebezpečné výrobky, RAPEX rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky
Zdroj: Webnoviny.sk – Hygienici upozorňujú na nebezpečný dezodorant z Nemecka, môže spôsobiť alergické reakcie (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *