Home / SLOVENSKO / Fico chce odpočúvanie jeho stretnutí na chate riešiť v parlamente, na bezprecedentný prípad upozorní aj Brusel

Fico chce odpočúvanie jeho stretnutí na chate riešiť v parlamente, na bezprecedentný prípad upozorní aj Brusel

26.10.2021 (Webnoviny.sk) – Opozičná strana Smer-SD chce počas terajšej schôdze parlamentu navrhnúť bod programu, v rámci ktorého by sa riešilo odpočívanie jej šéfa Roberta Fica na poľovníckej chate.

Bezprecedentný prípad

Ako uviedol samotný Fico, do parlamentu by mali v tejto súvislosti pozvať generálneho prokurátora Maroša Žilinku, špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a ministra vnútra Romana Mikulca.

Zároveň uviedol, že odpočívanie šéfa opozičnej strany je v rámci Európskej únie bezprecedentným prípadom, na ktorý chce upozorniť aj Európsku komisiu.

Nikto nespáchal trestný čin

Fico pripustil, že sa stretával s advokátmi a príbuznými osôb, ktoré považuje za nevinné. „Stretával som sa a budem sa stretávať,“ povedal s tým, že ako opozičný politik musí mať o kauzách konkrétne informácie, keďže je to jeho agenda.

Všetko, čo sa nachádza v prepisoch nahrávok, podľa neho odznelo aj na tlačových besedách Smeru. „Nikto z nás nespáchal trestný čin,“ vyhlásil.

Fico zároveň kritizoval, že podľa verzie orgánov činných v trestnom konaní bola predmetná chata odpočúvaná pre podozrenia na pytliactvo. On sám je presvedčený, že informačno-technické prostriedky tam nasadili po tom, čo on bol sledovaný. „Je to celé komplet nezákonné,“ dodal.

Viac k témam: Predseda strany Smer-SD
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico chce odpočúvanie jeho stretnutí na chate riešiť v parlamente, na bezprecedentný prípad upozorní aj Brusel © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Legislatívu proti násiliu na ženách na Slovensku máme, len ju treba patrične implementovať, tvrdí Miriam Lexmann

Podľa Lexmann je práve toto domáca úloha, ktorú si musíme urobiť na Slovensku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *