Home / SVET / Prezident Zeman chce osobne odovzdať štátne vyznamenania, pre jeho hospitalizáciu sa podujatie posunie

Prezident Zeman chce osobne odovzdať štátne vyznamenania, pre jeho hospitalizáciu sa podujatie posunie

26.10.2021 (Webnoviny.sk) – Český prezident Miloš Zeman chce odovzdávať štátne vyznamenania osobne, a preto sa príslušné podujatie uskutoční v novom termíne. Namiesto 28. októbra sa slávnostné udeľovanie uskutoční 1. januára. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz s odvolaním sa na pondelkové vyhlásenie Pražského hradu.

Kancelária prezidenta vo vyhlásení uviedla, že sa Zeman „teší, že bude môcť prepožičané a udelené štátne vyznamenania odovzdať osobne“. Zeman je momentálne v nemocnici a jeho zdravotný stav mu neumožňuje účasť na podobných podujatiach.

Prezidentská kancelária tiež potvrdila návštevy u Zemana v nemocnici, okrem iných bývalého prezidenta Václava Klausa a ombudsmana Stanislava Křečka.

Druhý menovaný prišiel za prezidentom v pondelok a Zeman podľa neho nie je „nijak obmedzený vo svojich právach, v prijímaní návštev a v komunikácii s nimi“. Prezident sa s ním podľa jeho slov zhováral o „normálnych bežných záležitostiach“.

Viac k témam: štátne vyznamenania
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Zeman chce osobne odovzdať štátne vyznamenania, pre jeho hospitalizáciu sa podujatie posunie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *