Home / SLOVENSKO / Bývalého štátneho tajomníka Radka Kuruca obvineného v rámci akcie Mýtnik III prepustili z väzby

Bývalého štátneho tajomníka Radka Kuruca obvineného v rámci akcie Mýtnik III prepustili z väzby

22.10.2021 (Webnoviny.sk) – Bývalého štátneho tajomníka ministerstva financií SR Radka Kuruca, obvineného v rámci akcie Mýtnik III, prepustili z väzby. Hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan pre agentúru SITA potvrdil, že príkaz na prepustenie vydal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Ako prvá o prepustení informovala televízia Joj.

Mal zobrať stodvadsaťtisíc

„Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry dňa 22. októbra 2021 vydal príkaz na prepustenie obvineného R. K. z väzby, nakoľko v jeho prípade pominul dôvod kolúznej väzby,“ priblížil Skladan.

Podľa výpovedí bývalého šéfa finančnej správy Františka Imreczeho a podnikateľa Michala Suchobu prijal Radko Kuruc v roku 2017 úplatok vo výške 120-tisíc eur. Za to mal ovplyvňovať legislatívny proces ohľadne projektu eKasa.

Bývalý štátny tajomník dané obvinenia odmieta. O vzatí do väzby rozhodol 16. augusta senát Najvyššieho súdu SR.

Obvinili celkovo osem osôb

V kauze Mýtnik III vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) celkovo vzniesol obvinenie voči ôsmim osobám. Obvinenia sa týkajú korupčnej trestnej činnosti, ktorá bola spáchaná štyrmi rôznymi skutkami.

Voči dvom osobám vzniesli obvinenie pre trestný čin podplácania, voči ďalším šiestim pre trestný čin prijímania úplatku.

Medzi obvinenými je okrem Radka Kuruca aj podnikateľ Miroslav Výboh, ktorý je v zahraničí, alebo bývalá šéfka finančnej správy Lenka Wittenbergerová.

Viac k témam: Akcia „Mýtnik III“
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalého štátneho tajomníka Radka Kuruca obvineného v rámci akcie Mýtnik III prepustili z väzby © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *