Home / SLOVENSKO / Kolíková považuje prepustenie obvinených vyšetrovateľov NAKA za kľúčové, poukazuje však na potrebné zmeny

Kolíková považuje prepustenie obvinených vyšetrovateľov NAKA za kľúčové, poukazuje však na potrebné zmeny

22.10.2021 (Webnoviny.sk) – Podľa ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (nom. SaS) je kľúčové, že sa obvinenia voči štyrom vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) ukázali ako neopodstatnené. Ako ďalej v piatok uviedla pre médiá, verdikt Krajského súdu v Bratislave by mal byť v ich prípade celoplošne rešpektovaný.

Na otázku, či by v ich prípade malo byť úplne zrušené obvinenie povedala, že „by sa to dalo takto aj predpokladať“. Zároveň skonštatovala, že pre dobré fungovanie bezpečnostných zložiek bude potrebná aj určitá zmena právnej úpravy.

„Ja som povedala niekoľkokrát, že podľa mňa súčasný systém treba revidovať, aby bola (policajná, pozn. SITA) inšpekcia viac nezávislá. Dokonca by som sa prihovárala aj za model, ktorý by znamenal, že by pod ňu patrila aj Slovenská informačná služba,“ dodala Kolíková.

Krajský súd v Bratislave ešte v piatok 1. októbra rozhodol o prepustení obvinených vyšetrovateľov Jána Čurillu, Pavla Ďurku, Štefana Mašína a Milana Sabotu z väzby s tým, že ich trestné stíhanie je neopodstatnené. V odôvodnení verdiktu súd uviedol, že pri závere vyšetrovať postupy policajnej inšpekcie vychádzali zo skutočných a nie vymyslených operatívnych poznatkov.

Viac k témam: Prepustenie z väzby, Súd
Zdroj: Webnoviny.sk – Kolíková považuje prepustenie obvinených vyšetrovateľov NAKA za kľúčové, poukazuje však na potrebné zmeny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *