Home / SLOVENSKO / Nové zabudovateľné chladničky od Miele zabezpečujú dlhšiu čerstvosť potravín vďaka aktívnemu zvlhčovaniu

Nové zabudovateľné chladničky od Miele zabezpečujú dlhšiu čerstvosť potravín vďaka aktívnemu zvlhčovaniu

21.10.2021 (Webnoviny.sk) – Celosvetovo skončí v odpadkoch nepredstaviteľných 1,3 miliardy ton potravín ročne. Len v Nemecku je to dvanásť miliónov ton a viac ako polovica z toho sa vyhodí zo súkromných domácností. Malo by tomu zabrániť vedomejšie zaobchádzanie s potravinami – súčasne s vysoko účinným systémom čerstvosti v chladničkách. Nová generácia chladničiek K 7000 od Miele – s PerfectFresh Active – ponúka práve tieto vynikajúce skladovacie podmienky. Tieto zariadenia tiež stanovujú nové štandardy z hľadiska jednoduchosti použitia a osvetlenia.

Ovocie a zelenina potrebujú vlhkosť, aby zostali čerstvé a svieže. Pri teplotách od 0 do 3 °C udrží osvedčený systém čerstvosti PerfectFresh Pro od Miele potraviny čerstvé až päťkrát dlhšie, než je možné v klasickej zásuvke na ovocie a zeleninu. Prirodzená vlhkosť potravín je uchovávaná v uzavretom prostredí. A tu vstupuje do hry systém PerfectFresh Active: Obsah zásuvky pravidelne pokrýva citlivo rozprašovaná vodná hmla, ktorá tak dodatočne chráni kvalitu a vitamíny.

Tento systém sa doteraz nachádzal iba v profesionálnych prevádzkach, napríklad v obchodoch s delikatesami. Vlhkosť sa privádza samostatne – pre výnimočnú sviežosť. Každých 90 minút a pri každom otvorení dvierok sa táto rozprašovaná hmla vypustí z vodnej nádržky priamo do zásuvky. Pretože je spotreba vody veľmi nízka, malý, ľahko čistiteľný zásobník na vodu pojme iba 120 ml vody. Keďže k tvorbe nežiadúcich choroboplodných zárodkov pri tak nízkych teplotách nedochádza, nádržku je potrebné doplniť len po dvoch až troch mesiacoch. Veľký úspech: Nová generácia chladničiek K 7000 získala cenu iF Design Award ešte pred uvedením na trh.

Generácia K 7000 stanovuje nové štandardy aj v oblasti jednoduchosti použitia. Skutočným vrcholom nových zabudovateľným spotrebičov je FlexiTray – otočná sklenená polica, ktorá vypĺňa celú úroveň police, ale dá sa otáčať o 180 stupňov, čo je exkluzívna funkcia spoločnosti Miele, ktorá robí z hľadania a premiestňovania nádob alebo pohárov prvok z minulosti. Horné poličky v dvierkach  je možné výškovo presne nastaviť bez toho, aby ste ich museli vyberať. Tak si ľahko nájde svoje miesto v stojane i veľká fľaša džúsu. Používanie dotykových displejov je rovnako intuitívne a ladí s dizajnom a farbami zabudovateľných spotrebičov Miele generácie 7000.

Ďalšou novinkou chladničiek Miele K 7000 je efektívne a atmosférické osvetlenie. LED diódy integrované do sklenených políc, ktoré sa pohybujú takpovediac spolu s policami, zaisťujú v celom interiéri jasné a neoslňujúce svetelné prostredie. Teraz osvetlí interiér chladničky ešte rovnomernejšie jasné a zároveň príjemné svetlo „Ambilight“ (FlexiLight 2.0). Svetelné pásy LED sú umiestnené po celej šírke sklenených políc. Táto funkcia bola vyvinutá špeciálne pre Miele a je preto na trhu jedinečná. Ak je chladnička vybavená výrobníkom ľadu – IceMaker, je tiež štýlovo osvetlený. V závislosti od modelu má dynamické chladenie DynaCool, ktoré zaisťuje rovnomerné chladenie v celom interiéri, tiež svoje vlastné LED osvetlenie. Pri niektorých modeloch je vnútorná zadná stena vyrobená z materiálu s elegantnou a robustnou povrchovou úpravou CleanSteel – ktorá podporuje rovnomerné rozloženie chladu v zariadení.

S výnimkou modelov základnej triedy môžu byť všetky zariadenia prepojené prostredníctvom siete WLAN (WiFiConn@ct). To vám dáva možnosť prijímať servisné správy na váš smartfón alebo tablet, napríklad ak ste omylom nechali otvorené dvierka.

Informačný servis

Viac k témam: Chladnička, PerfectFresh Active, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Nové zabudovateľné chladničky od Miele zabezpečujú dlhšiu čerstvosť potravín vďaka aktívnemu zvlhčovaniu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Poznáte jej históriu a pôvod?

Vysvetlenie pôvodu názvu „veľká“ treba hľadať v časoch otroctva Židov v starovekom Egypte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *