Home / SLOVENSKO / Prezidentka Čaputová vymenovala nových generálov, očakáva pokračovanie v dobre odvádzanej práci

Prezidentka Čaputová vymenovala nových generálov, očakáva pokračovanie v dobre odvádzanej práci

19.10.2021 (Webnoviny.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová v utorok do hodnosti brigádneho generála Ozbrojených síl SR (OS SR) vymenovala plukovníkov Alexandra Kollárika, Slavomíra Verčimáka a Ivana Bellu. Do hodnosti generálporučíka povýšila generálmajora Vladimíra Šimka.

Ich vymenovanie označila za prejav toho, že schopnosť a pripravenosť OS SR sa kontinuálne zlepšuje.

Šírenie dobrého mena OS SR

„Považujem to za veľmi dôležité, lebo stále čelíme nástrahám a hrozbám náročnej doby a v tejto konfrontácii je pre nás všetkých veľkým povzbudením, keď sme svedkami profesionálnych výkonov príslušníkov ozbrojených síl, a to na všetkých úrovniach,“ vyhlásila Čaputová.

Prezidentka vyjadrila očakávanie, že svojou odbornou prácou budú pokračovať v zabezpečovaní obrany a bezpečnosti Slovenska a jeho obyvateľov. Očakáva tiež, že budú podporovať zdravé civilno – vojenské vzťahy, šíriť dobré meno OS SR a formovať ozbrojené sily podľa potrieb ochrany Slovenska a jeho spojencov.

Odhodlaní odborníci

„Je preto dôležité, aby každého z vás mohli vaši nadriadení vnímať ako odhodlaného odborníka, aktívneho, ale aj rozhodného generála-profesionála, tak pri výkone vašej služby, ako aj pri tvorbe a presadzovaní požiadaviek, ktorých cieľom je ďalší rozvoj ozbrojených síl,“ zdôraznila hlava štátu.

Dodala, aby sa novovymenovaní dôstojníci starali o svojich podriadených, ale boli pritom aj nároční na výkon ich povinností.

Viac k témam: Vymenovanie do funkcie
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Čaputová vymenovala nových generálov, očakáva pokračovanie v dobre odvádzanej práci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *