Home / SVET / Slobodní demokrati schválili štart formálnych rokovaní o zostavení koaličnej vlády

Slobodní demokrati schválili štart formálnych rokovaní o zostavení koaličnej vlády

18.10.2021 (Webnoviny.sk) – Nemecká liberálna strana Slobodní demokrati (FDP) v pondelok odsúhlasila odštartovanie formálnych rokovaní o vytvorení novej koaličnej vlády.

Líder Slobodných demokratov Christian Lindner informoval, že celoštátne vedenie strany po týždňoch neformálnych rozhovorov jednomyseľne odsúhlasilo formálne rokovania so stredoľavicovou Sociálnodemokratickou stranou Nemecka (SPD) a so stranou Zelení.

„Nikoho neprekvapuje, že existujú veľké rozdiely v podstatných otázkach,“ povedal Lindner, ale dodal, že strany tvoriace novú vládu musia prejaviť „veľa tolerancie a ochoty opäť premýšľať. V tom je však šanca robiť dobré veci pre našu krajinu“.

Vo voľbách 26. septembra SPD zvíťazila nad Kresťanskodemokratickou úniou Nemecka (CDU) a jej sesterskou Kresťansko-sociálnou úniou (CSU). Zelení vo voľbách skončili na treťom a Slobodní demokrati na štvrtom mieste.

Doterajšia kancelárka Angela Merkelová zostáva vo funkcii, kým sa nová koaličná vláda nesformuje.

Zdroj: Webnoviny.sk – Slobodní demokrati schválili štart formálnych rokovaní o zostavení koaličnej vlády © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Medzinárodný súdny dvor nariadil Izraelu otvoriť viac priechodov pre pomoc smerujúcu do Pásma Gazy

Dve nové predbežné opatrenia vydal v prípade žaloby Juhoafrickej republiky, ktorá obvinila Izrael z genocídy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *