Home / SVET / Obete útoku v nórskom Kongsbergu nezabil luk a šípy, podľa polície ich útočník pobodal

Obete útoku v nórskom Kongsbergu nezabil luk a šípy, podľa polície ich útočník pobodal

18.10.2021 (Webnoviny.sk) – Obete stredajšieho útoku v nórskom Kongsbergu útočník nezabil lukom a šípmi. Polícia v pondelok objasnila, že hoci muž použil luk a šípy na útok, pred zabitiami sa ich zbavil. Päť ľudí zomrelo v dôsledku bodných zbraní. Informuje o tom spravodajský portál Euronews.

Ďalších ľudí útočník vážne zranil

Polícia podľa svojho vyhlásenia zhabala „bodné zbrane, ktoré možno spojiť s činmi“. Odmietla však poskytnúť bližšie informácie „pre dobro svedkov a obetí“, ktoré ešte nevypočula. Minulý týždeň polícia informovala, že zadržali tri zbrane vrátane luku a šípov.

Stredajší útok si okrem piatich mŕtvych vyžiadal aj najmenej troch vážne zranených, medzi nimi je aj policajt, ktorý bol v čase incidentu mimo služby.

Motívom môže byť choroba

Páchateľa Espena Andersena Braathena, 37-ročného dánskeho občana, krátko po jeho vyčíňaní zatkli a on sa k zabitiu priznal. Úrady ho držia na štyri týždne vo väzbe, z toho dva musí stráviť v izolácii, a má zákaz komunikácie.

Braathena identifikovali ako konvertitu na islam, ktorého evidovali pre prejavy radikalizácie. Polícia v pondelok pripomenula, že za motívom jeho konania je najpravdepodobnejšie choroba. Minulý týždeň informovala, že ho prijali do zdravotného ústavu, kde sa podrobí „úplnému súdnemu pozorovaniu“, aby sa zistilo, či bol v čase útoku príčetný.

Viac k témam: luk a šípy, Teroristický útok, Útok, Vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Obete útoku v nórskom Kongsbergu nezabil luk a šípy, podľa polície ich útočník pobodal © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *