Home / SLOVENSKO / Andruskó sa opäť postaví pred súd. Rozhodovať bude o aute, ktoré použili pri vražde Kuciaka

Andruskó sa opäť postaví pred súd. Rozhodovať bude o aute, ktoré použili pri vražde Kuciaka

18.10.2021 (Webnoviny.sk) – Zoltán Andruskó, ktorý je právoplatne odsúdený v kauze vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka, sa opätovne postaví pred Špecializovaný trestný súd (ŠTS). ŠTS na 9. novembra vytýčil verejné zasadnutie, na ktorom má rozhodovať o návrhu prokurátora na zhabanie veci.

V tomto prípade ide o auto, ktoré bolo použité pri vražde. Jeho zhabanie totiž nebolo súčasťou dohody o vine a treste, ktorú odsúdený uzavrel ešte na konci roku 2019.

Sprostredkovateľ objednávky

Zoltána Andruskóa vyšetrovacie orgány označili v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka za sprostredkovateľa medzi objednávateľkou a vykonávateľmi. Pôvodne bol v prípade obvinený spolu s Tomášom Szabóom, Miroslavom Marčekom, Alenou Zs. a podnikateľom Marianom K.

Neskôr ho však vyčlenili na samostatné konanie, keďže po zadržaní od začiatku spolupracoval s vyšetrovateľmi. Zároveň s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste, v rámci ktorej mu pôvodne navrhovali trest desať rokov väzenia.

S tým však nesúhlasil senát Špecializovaného trestného súdu, ktorý na verejnom zasadnutí v decembri 2019 vyzval procesné strany na dohodu o vyššom treste. Andruskó nakoniec súhlasil s 15-ročným trestom. Vo veci vraždy Kuciaka a jeho snúbenice pred súdom v hlavnom procese vypovedal ako svedok.

Vypovedá aj v kauze prípravy vrážd

Zároveň Andruskó vypovedá aj v kauze prípravy vrážd terajšieho generálneho prokurátora Maroša Žilinku, terajšieho špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho.

V tejto trestnej veci podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry obžalobu na Mariana K., Alenu Zs., Tomáša Szabóa, Dušana Kr. a bosnianskeho občana Darka D.

Viac k témam: Pojednávanie, Príprava vraždy, Súd, Súd v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka
Zdroj: Webnoviny.sk – Andruskó sa opäť postaví pred súd. Rozhodovať bude o aute, ktoré použili pri vražde Kuciaka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Krajskí prokurátori sa ohradili voči kritike bývalých zamestnancov ÚŠP, vydali spoločné vyhlásenie

Krajskí prokurátori považujú kritiku za absolútne nevhodnú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *