Home / EKONOMIKA / Slovensko sa môže zotaviť rýchlejšie. Na daniach od právnických osôb vybralo viac, ako sa čakalo

Slovensko sa môže zotaviť rýchlejšie. Na daniach od právnických osôb vybralo viac, ako sa čakalo

17.10.2021 (Webnoviny.sk) – Slovensko na daniach z príjmov právnických osôb vybralo za minulý rok viac peňazí, ako sa čakalo. Po skončení finančnej krízy spôsobenej koronavírusom sa preto krajina bude môcť z jej následkov zotaviť finančne rýchlejšie. V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol predseda Výboru Národnej rady SR (NR SR) pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS).

Štátny rozpočet pre budúci rok vo svojom návrhu počíta iba so zvýšením platov pre zdravotníkov.

Podľa Viskupiča je však možné, že okrem platov v zdravotníctve porastú aj platy učiteľov, hasičov, policajtov či vojakov. Prípadný nárast miezd v ostatných odvetviach štátnej a verejnej správy bude závisieť od výsledkov kolektívneho vyjednávania.

Podpredseda Výboru NR SR pre financie a rozpočet Ladislav Kamenický (Smer-SD) uviedol, že vláda mohla rátať so zvyšovaním ich platov v rámci štátneho rozpočtu na rok 2022. Peniaze na ne mohla podľa Kamenického získať tak, že by ich nerozdala v rámci očkovacej lotérie alebo očkovacej prémie, ktorú vláda udeľuje ľuďom v rámci očkovania proti ochoreniu COVID-19.

Viac k témam: Daň z príjmov právnických osôb, Rozpočet
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko sa môže zotaviť rýchlejšie. Na daniach od právnických osôb vybralo viac, ako sa čakalo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Smernica Európskej únie by mala urobiť poriadok v označení „eko“ a ochrániť zákazníkov pred zavádzaním

Rastúci počet „zelených“ označení na obaloch bez porovnávacích údajov je nielen neprehľadný, ale často aj zavádzajúci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *