Home / šport / Ostatné športy / Prípad nezaočkovanej hviezdy NBA Kyrieho Irvinga riešia už aj politici, poukazujú na legendárneho Magica Johnsona

Prípad nezaočkovanej hviezdy NBA Kyrieho Irvinga riešia už aj politici, poukazujú na legendárneho Magica Johnsona

16.10.2021 (Webnoviny.sk) – Americký basketbalista Kyrie Irving a jeho odmietavý postoj voči očkovaniu proti ochoreniu COVID-19 sa najnovšie pretriasa i medzi politikmi v zámorí.

Kým niektorí sa prikláňajú k platným pravidlám, iní držia stranu 29-ročného hráča Brooklynu Nets. Informuje o tom web marca.com.

COVID-19 porovnávajú s HIV

Irvinga medzičasom verejne podporil bývalý americký prezident Donald Trump i republikánka Lavern Spicerová, ktorá prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter uviedla: „Nechali hrať basketbal Magica Johnsona, ktorý bol HIV pozitívny, ale nenechajú hrať Irvinga, lebo sa nechce dať zaočkovať proti COVID-19.“

Spicerovej však okamžite množstvo ľudí pripomenulo rozdielny spôsob šírenia vírusu HIV a koronavírusu. HIV sa na rozdiel od koronavírusu nemôže šíriť vzduchom, iba priamym kontaktom.

Johnson si navyše vynútil zmenu pravidiel v NBA tak, aby všetkých hráčov s otvorenými ranami ihneď stiahli z paluboviek.

Spicerová však nebola jediná zástupkyňa z radov amerických republikánov, kto ponúkol scestné porovnanie HIV a koronavírusu.

Irving dostal od klubu ultimátum

Clay Travis, taktiež prostredníctvom Twitteru, uviedol: „V 90. rokoch minulého storočia NBA povolila Magicovi Johnsonovi hrať s HIV. To bol správny postup. Teraz však Kyrie Irving nemôže hrať bez vakcíny proti COVID-19, ktorá poskytuje nulové riziko pre každého zdravého dospelého.“

Podľa zdravotných predpisov štátu New York všetci športovci, ktorí sa zúčastňujú na súťažiach v uzavretých priestoroch, musia prejsť vakcináciou vrátane hráčov NBA.

Nariadenie zhora podporilo vedenie klubu z Brooklynu ultimátom pre Irvinga, že ak sa nedá zaočkovať, neoblečie si dres svojho tímu v nadchádzajúcej sezóne, ktorá už klope na dvere.

Člen zlatého tímu USA na nedávnych olympijských hrách v Tokiu však tvrdí, že robí to, čo je pre neho najlepšie, a preto odmietol vakcínu proti ochoreniu COVID-19.

Velikáni NBA sa zapojili do kampane

Aj vzhľadom na otáľanie Irvinga vznikla v NBA vakcinačná kampaň, do ktorej sa zapojilo niekoľko bývalých velikánov tejto prestížnej zámorskej profiligy na čele a Kareemom Abdulom-Jabbarom, Charlesom Barkleym a Shaquillem O’Nealom.

Tí všetci vyzývajú hráčov, aby boli zodpovední voči sebe aj svojím spoluhráčom. Najnovšie sa k tejto iniciatíve pridal aj majiteľ Charlotte Hornets a legendárny hráč Chicaga Bulls Michael Jordan.

Viac k témam: NBA, Očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Prípad nezaočkovanej hviezdy NBA Kyrieho Irvinga riešia už aj politici, poukazujú na legendárneho Magica Johnsona © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prvá časť himalájskeho dobrodružstva ubehla ako voda, Hámor sa podelil o svoje zážitky z Himalájí (foto)

Horolezec sa pripravuje na odchod do základného tábora.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *