Home / EKONOMIKA / Matovič konečne ukáže reformu daní. Budú rodičia dostávať 200-eurové prídavky na deti?

Matovič konečne ukáže reformu daní. Budú rodičia dostávať 200-eurové prídavky na deti?

15.10.2021 (Webnoviny.sk) – Návrh reformy daní a odvodov by mal byť známy v najbližších dvoch týždňoch. Na sociálnej sieti relácie Na Hrane televízie JOJ to povedal minister financií Igor Matovič. Verí, že rodičia po reforme budú dostávať 200-eurové prídavky na deti. „Pevne verím, že ich budú mať ešte počas tejto vlády, presný termín nepoviem,“ uviedol Matovič.

Matovič ešte začiatkom mája predstavil základné tézy plánovanej daňovo-odvodovej reformy. Hoci to odvtedy viackrát avizoval, doteraz detaily reformy odbornej ani laickej verejnosti neoznámil. Minister financií za to vinil stranu SaS, ktorá má reformu blokovať.

Pri predstavení daňovo-odvodovej reformy minister Matovič avizoval, že chce zaviesť finančnú podporu pre rodiny v sume 200 eur na dieťa mesačne až do jeho dospelosti. Slovensko totiž podľa neho potrebuje poctivú a prorodinnú reformu, ktorá zjednoduší daňový systém a dane budú spravodlivé a férové.

Zámerom Matoviča je tiež zjednodušiť daňovo-odvodový systém tak, aby v prípade zamestnaneckého pomeru bola z ceny práce odpočítateľná len jedna daň a jeden odvod. Cieľom reformy majú byť podľa Matoviča aj férové dane, čo v praxi znamená, že všetci ľudia budú za rovnakú formu práce pre toho istého zamestnávateľa platiť tie isté dane a odvody.

Viac k témam: Dane, Daňová reforma, Minister financií SR, Prídavok na dieťa
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič konečne ukáže reformu daní. Budú rodičia dostávať 200-eurové prídavky na deti? © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *