Home / SLOVENSKO / Finančná správa odhalila vyše 27 ton nelegálneho tabaku, zabránila škode za vyše dva milióny eur (foto)

Finančná správa odhalila vyše 27 ton nelegálneho tabaku, zabránila škode za vyše dva milióny eur (foto)

15.10.2021 (Webnoviny.sk) – Finančná správa pri zásahu v obci Svätoplukovo (okres Nitra) a v Trnave zaistila 27,7 tony nelegálneho tabaku. Ide o druhý najväčší záchyt tabaku na Slovensku za posledné dva roky, ktorý sa podaril Kriminálnemu úradu finančnej správy (KÚFS).

Vďaka akcii s krycím názvom Kopanice sa im podarilo zabrániť škode na spotrebnej dani z tabakových výrobkov vo výške 2,5 milióna eur. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Finančnej správy SR Martina Rybanská.

Na akcii sa podieľal aj Colný úrad Nitra a Colný úrad Trnava. Ozbrojení príslušníci finančnej správy vykonali dve prehliadky nebytových priestorov v obci Svätoplukovo a v Trnave. Tabak bol uložený v 231 kartónových krabiciach. Okrem neho zaistili kriminalisti aj technologické zariadenie na sušenie tabaku a zadržali päť osôb, ktorých následne vyšetrovatelia vypočuli v rámci trestného konania.

Zadržané osoby sú podozrivé z trestného činu krátenia dane a poistného, nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Viac k témam: Pašovaný tabak, Tabak
Zdroj: Webnoviny.sk – Finančná správa odhalila vyše 27 ton nelegálneho tabaku, zabránila škode za vyše dva milióny eur (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci sa budú zaoberať novou smernicou o boji proti praniu špinavých peňazí, informovala Beňová

Úlohou nového európskeho úradu bude dohľad nad najrizikovejšími finančnými subjektmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *