Home / SLOVENSKO / Čaputová by si v koži Kažimíra zvolila ochranu národnej banky a vlastnú rezignáciu

Čaputová by si v koži Kažimíra zvolila ochranu národnej banky a vlastnú rezignáciu

13.10.2021 (Webnoviny.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová uviedla, že v situácii guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) Petra Kažimíra by zvažovala odstúpenie z funkcie pre ochranu inštitúcie, ktorú teraz zastupuje.

Uviedla to vo svojom profile na sociálnej sieti. „Vyšetrovanie trestných činov korupcie a zneužitia právomoci bývalých verejných činiteľov je veľmi dôležitá očista a nevyhnutný proces, ktorý musí pokračovať,“ uviedla Čaputová. Dodala, že rešpektuje aj prezumpciu neviny a tak ako v ostatných prípadoch, tak aj v prípade Kažimíra musí rozhodnúť súd.

Hlava štátu tiež uviedla, že odchod Kažimíra z funkcie nemusí byť považovaný za priznanie viny, ale za ochranu dôveryhodnosti inštitúcie, ktorú vedie. Guvernéra NBS podľa zákona vymenúva a odvoláva prezident Slovenskej republiky na návrh vlády schválený Národnou radou SR. Kažimír sa ujal funkcie guvernéra v roku 2019.

Viac k témam: Korupcia, Obvinenie, Odchod z funkcie, Podplácanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Čaputová by si v koži Kažimíra zvolila ochranu národnej banky a vlastnú rezignáciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *